Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αναπόφευκτος ο εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ

Με την διάλυση των ΗΠΑ, η χώρα θα χωριζόταν σε 11 διαφορετικές πολιτείες σε πολιτιστική βάση

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Δεν βλέπετε ότι υπάρχουν εξελίξεις που ανατρέπεται αυτήν τη στιγμή η Ιστορία της μεγάλης δύναμης που λέγεται Αμερική; ...Αυτήν την στιγμή γίνεται ένας Εμφύλιος Πόλεμος έξω από τον Λευκό Οίκο! Λοιπόν; Τι θέλετε δηλαδή, τα χειρότερα να αφορούν μόνον το "θερμοκήπιο" της Κύπρου (εκπομπή "Φάκελοι" στο ΡΙΚ με την Ελίτα Μιχαηλίδου 03.06. 2020). https://www.youtube.com/watch?v=ssfTyrq2FXs&t=74s

Αναπόφευκτος ο εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ

Του Τιερί Μεϊσάν (Πολιτικός σύμβουλος, πρόεδρος-ιδρυτής του Δικτύου Βολταίρος και της διάσκεψης Axis for Peace. Τελευταίο βιβλίο στα γαλλικά: Sous nos yeux - Du 11-Septembre à Donald Trump).

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον ποιος εκλέχθηκε νόμιμα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά πόσο καιρό μπορεί να αναβάλλεται ο εμφύλιος πόλεμος;

Παρά να είναι ένας αγώνας μεταξύ ενός ναρκισσιστή τηλεοπτικού παρουσιαστή και ενός γεροντικού γέροντα, η χώρα διαλύεται για ένα θεμελιώδες πολιτιστικό ζήτημα που εκκολάπτεται από της ίδρυσής της.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τοποθέτησε ένα πορτρέτο του προκατόχου του, Άντριου Τζάκσον, στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο.

Εδώ είμαστε: η καταστροφή που προβλεπόταν εδώ και τριάντα χρόνια διαμορφώνεται. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνονται αναπόφευκτα σε απόσχιση και εμφύλιο πόλεμο.

Από της εξαφάνισης της ΕΣΣΔ, η «Αμερικανική Αυτοκρατορία» δεν είχε πλέον υπαρξιακό εχθρό και ως εκ τούτου δεν είχε πλέον κανένα λόγο να υπάρχει. Η προσπάθεια του Τζορτζ Μπους (πατέρα) και του Μπιλ Κλίντον να δώσουν νέα ζωή στη χώρα με την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου κατέστρεψε τις μεσαίες τάξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο μεγαλύτερο μέρος της Δύσης. Η προσπάθεια του Τζορτζ Μπους (γιου) και του Μπαράκ Ομπάμα να οργανώσουν τον κόσμο γύρω από μια νέα μορφή καπιταλισμού - χρηματοπιστωτικού αυτή τη φορά - κόλλησε στις άμμους της Συρίας.

Είναι πολύ αργά για την επανόρθωση της παραμορφωμένης ράβδου. Η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την Αμερικανική Αυτοκρατορία και να εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες της χώρας στην εγχώρια ευημερία υπονομεύτηκε από τις ελίτ αφοσιωμένες στην Πουριτανική ιδεολογία των « Πατέρων Προσκυνητών» (PilgrimsFathers). Επομένως, έφτασε η στιγμή που φοβόταν τόσο πολύ ο Ρίτσαρντ Νίξον και ο εκλογικός του σύμβουλος Κέβιν Φίλιππς: οι Από-ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στα πρόθυρα της απόσχισης και του εμφυλίου πολέμου.

Αυτά που γράφω δεν είναι το αποτέλεσμα φαντασίας, αλλά η ανάλυση πολλών παρατηρητών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν μόλις κήρυξε μη-αποδεκτή την ένσταση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των εκλογικών απατών, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή « θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας ».

Πράγματι, αντίθετα με την παραπλανητική παρουσίαση των γεγονότων που κυριαρχεί στον διεθνή Τύπο, είτε οι προσφυγές του απερχόμενου προέδρου κρίνονται νομικά και έχει προφανώς δίκιο, είτε οι προσφυγές του κρίνονται πολιτικές και το να του δώσουν δίκιο θα προκαλούσε εμφύλιο πόλεμο. Αλλά η σύγκρουση είναι ήδη πολύ προχωρημένη. Κρίνοντας τον πολιτικά αγνοώντας το νόμο, θα προκαλέσει επίσης εμφύλιο πόλεμο.

Πρέπει να σταματήσουμε να ερμηνεύουμε τις προεδρικές εκλογές ως αντιπαλότητα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διεκδίκησε ποτέ ότι ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που κατέλαβε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016. Δεν είναι ένας διαφωτισμένος, αλλά ένας διάδοχος του προέδρου Άντριου Τζάκσον (1829-37). Ναι, ιδεολογικά, ο τελευταίος προσκίαζε τους « Νότιους », τις « Συνομόσπονδες Πολιτείες ».

Επειδή αγνοούμε τον Άντριου Τζάκσον στην Ευρώπη δεν μπορούμε ωστόσο να τον θεωρούμε ως περιθωριακή προσωπικότητα στην ιστορία των ΗΠΑ. Το πορτραίτο του εμφανίζεται στο χαρτονόμισμα των 20 $, εκείνος ο οποίος άσκησε βέτο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Πρέπει να σταματήσουμε να ισχυριστούμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των συμπολιτών του όταν διορίστηκε για πρώτη φορά πρόεδρος το 2016, ενώ μόλις βοήθησε χιλιάδες υποψηφίους να κερδίσουν τοπικές εκλογές στο όνομά του, και μόλις κέρδισε εκατομμύρια επιπλέον ψήφους σε σύγκριση με το 2016.

Κανείς στην Ευρώπη δεν φαίνεται να τολμά να δει τι συμβαίνει μπροστά μας, γιατί όλοι προσκολλώνται στην ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών ως παραδειγμάτος της δημοκρατίας. Διαβάστε το Σύνταγμα των ΗΠΑ, θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Αναγνωρίζει την κυριαρχία των ομοσπονδιακών Πολιτειών και όχι του Λαού. Ο κύριος σχεδιαστής του, ο Αλέξανδρος Χάμιλτον, το είπε και έγραψε στα FederalistPapers: στόχος του ήταν να καθιερώσει ένα καθεστώς συγκρίσιμο με τη βρετανική μοναρχία χωρίς αριστοκρατία, προπαντός όχι μια δημοκρατία.

Αυτό το σύνταγμα διήρκεσε δύο αιώνες μόνο χάρη στον συμβιβασμό των Πρώτων Δέκα Τροποποιήσεων (BillofRights). Αλλά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης των πληροφοριών, όλοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Αυτό το σύστημα είναι βέβαια ανεκτικό, αλλά είναι ολιγαρχικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν όλοι οι νόμοι καταρτίζονται από ομάδες πίεσης που οργανώνονται ανεξάρτητα από το ποιος εκλέγεται στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο. Το πολιτικό προσωπικό είναι μόνο μια οθόνη καπνού που κρύβει την πραγματική Εξουσία. Κάθε απόφαση κάθε πολιτικού σημειώνεται εξάλλου από αυτές τις ομάδες και δημοσιεύονται κάθε χρόνο κατάλογοι που εξετάζουν την υποταγή τους.

Οι Ευρωπαίοι, που θέλουν να παρουσιάζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως δημοκρατικό έθνος, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι προεδρικές εκλογές εξαρτώνται από τους μεγάλους εκλέκτορες. Ωστόσο, αυτό είναι απολύτως ψευδές. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει την εκλογή του ομοσπονδιακού προέδρου σε δεύτερο βαθμό από τον λαό, αλλά από ένα εκλογικό σώμα που διορίζεται από τους κυβερνήτες. Με την πάροδο του χρόνου, οι τελευταίοι οργάνωσαν τις ψηφοφορίες στην ομοσπονδιακή τους πολιτεία προτού επιλέξουν τα μέλη του ElectoralCollege. Ορισμένοι συμφώνησαν να το συμπεριλάβουν στο τοπικό σύνταγμά τους, αλλά όχι όλοι. Εν τέλει, το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο δεν το νοιάζει, όπως το είδαμε όταν ο Τζορτζ Μπους διορίστηκε εναντίον του Αλ Γκορ πριν από 20 χρόνια. Δήλωσε τότε ρητά ότι τυχόν εκλογικές νοθείες για τις οποίες είχαμε γίνει μάρτυρες στη Φλόριντα, ήταν πέρα για πέρα εκτός της αρμοδιότητάς του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα είχε κερδίσει τις εκλογές του 2020 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια δημοκρατία, αλλά έχασε επειδή είναι μια ολιγαρχία και η πολιτική τάξη δεν τον θέλει.

Οι Τζάκσονες, υποστηρικτές της δημοκρατίας, δεν έχουν άλλη επιλογή για να θριαμβέψει το σκοπό τους, παρά μόνο να πάρουν τα όπλα, όπως προβλέπει ρητά η Δεύτερη Τροποποίηση του Συντάγματος τους. Στην αρχική έννοια αυτού του κειμένου, το δικαίωμα των Αμερικανών να αποκτήσουν και να φέρουν κάθε είδους όπλα πολέμου, αποσκοπεί στο να τους επιτρέψουν να επαναστατήσουν εναντίον μιας τυραννικής κυβέρνησης, όπως έκαναν κατά της βρετανικής μοναρχίας. Είναι το νόημα του συμβιβασμού του 1789 που η πλειοψηφία ανάμεσα τους θεωρεί ως σπασμένο.

Ο στρατηγός Μάικλ Τ. Φλιν, βραχύβιος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, μόλις ζήτησε την αναστολή του Συντάγματος και τη θέσπιση στρατιωτικού νόμου για την πρόληψη εμφυλίου πολέμου. Το Πεντάγωνο, του οποίου η κορυφή αντικαταστάθηκε πριν από ένα μήνα από τον απερχόμενο πρόεδρο προς όφελος φίλων του στρατηγού, βρίσκεται έτοιμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί ενώπιον του τεξανού δικαστηρίου που θα αποφανθεί για τις τοπικές εκλογικές νοθείες. Το Τέξας είναι μια από τις δύο ομοσπονδιακές πολιτείες που σχημάτισε μια ανεξάρτητη δημοκρατία πριν ενταχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά όταν προσχώρησε, διατήρησε το δικαίωμα υπαναχώρησης. Το 2009, ο τότε κυβερνήτης του, Ρικ Πέρι, απείλησε να αποσχιστεί. Αυτή η ιδέα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Σήμερα, το τοπικό Κογκρέσο πρέπει να αποφανθεί σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας του εκπροσώπου KyleBiedermann.

Η διαδικασία διάλυσης των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να είναι ταχύτερη από εκείνη της ΕΣΣΔ. Είχε μελετηθεί τότε στη Μόσχα από τον καθηγητή IgorPanarin. Τα δημογραφικά στοιχεία έχουν εξελιχθεί έκτοτε και αναλύθηκαν από τον ColinWoodard. Η χώρα θα χωριζόταν τότε σε 11 διαφορετικές πολιτείες σε πολιτιστική βάση.

Οι 11 αντίπαλες πολιτιστικές κοινότητες που μοιράζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα.

Εκτός από αυτά τα προβλήματα, προστίθενται οι καταγγελίες εναντίον των νομοθετικών οργάνων περίπου 20 κρατών που έχουν υιοθετήσει με την ευκαιρία της επιδημίας Covid-19 νόμους που διέπουν την ψηφοφορία κατά τρόπο αντίθετο με το ίδιο το δικό τους Σύνταγμα. Εάν αυτές οι προσφυγές, οι οποίες είναι νομικά βάσιμες, είναι επιτυχείς, θα πρέπει να ακυρωθούν όχι μόνο οι προεδρικές εκλογές, αλλά και όλες οι τοπικές εκλογές (βουλευτικές, για σερίφηδες, για εισαγγελείς, κ.λπ.).

Δεν θα είναι δυνατή η επαλήθευση των υποτιθέμενων γεγονότων στο Τέξας και αλλού πριν από τη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Εκλογών. Το Τέξας και άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες όπου πραγματοποιούνται παρόμοιες προσφυγές, καθώς και εκείνες που θα πρέπει να ακυρώσουν την ψηφοφορία, δεν θα μπορούν επομένως να συμμετάσχουν στον διορισμό του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η μόνη διαδικασία υποκατάστασης που ισχύει ανήκει στο νέο Κογκρέσο, στο οποίο οι Πουριτάνοι είναι μειοψηφία και οι Τζάκσονες πλειοψηφία.

Μετάφραση: Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή: Δίκτυο Βολταίρος 


https://www.voltairenet.org/
article211842.html?fbclid=
IwAR3U3dg6CERGN7V
dwVB0ay3Q7bFJ11Q4UpDvd8cmONUvZCW8767KB-13D4o

http://www.immorfou.org.cy/newsvarious-articles/2258-km21121.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...