Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Οι φιλοφρονήσεις του Βατικανού προς τους Ορθόδοξους είναι ομότροπες και ισοδύναμες με το αναισθητικό spray με το οποίο οι ληστές κάνουν τα θύματα τους υποχείρια.

«Αν ο θάνατος του αδελφού σου δε σε συνέτισε, κανείς δέν μπορεί νά σε ωφελήσει... Αν δέ μετανοήσεις, βλέποντας ένα νεκρό, πότε λοιπόν θά επιστρέψεις; Αν δέ νιώσεις κατάνυξη μ' αυτά πού έχουν ειπωθεί, τότε ποτέ δέ θά απομακρυνθείς από τήν αμαρτία»
Άγιος Εφραίμ ο Σύρος

«Όποιος προσεύχεται για τους άλλους έχει κέρδος ο ίδιος,αφού κάνει μία πράξη αγάπης και αυξάνει,φτάνοντας σε μία ανώτερη πνευματική κατάσταση. Έπειτα προσεύχεται για τον εαυτό του. Μέσα από το γεγονός ότι προσεύχεται,έρχεται σε επαφή με τον Θεό εκ του Οποίου πηγάζουν η αγαθότητα και η δύναμη.Προσευχόμενος συνεχώς για τους άλλους,προσεύχεσαι για τον εαυτό σου. Και πόσοι μπορούν να το κάνει αυτό. Έπειτα ποιός μπορεί να έχει συνεχώς στο νου του τους άλλους; Μόνο όποιος φτάσει στην πνευματική τελειότητα μπορεί να τους έχει δυνητικά όλους στο νου του. Σε κάθε περίπτωση, η προσευχή κάποιου για τον πλησίον του τον ενώνει μαζί του στη διάνοιά του. Τοιουτρόπως, η προσευχή είναι ένας τρόπος ενώσεως των ανθρώπων.
π.Δημήτριος Στανιλοάε



Χρησιμοποιείτε όλα τα είδη τεχνικών προϊόντων που ο άνθρωπος δεν θα είχε εφεύρει χωρίς τον Θεό. Γιατί ο Κύριος είπε ξεκάθαρα: «Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα».
Και ο υπολογιστής είναι η ίδια εφεύρεση με όλους τους άλλους. Και η Γραφή λέει: "Όλα επιτρέπονται για μένα, αλλά τίποτα δεν πρέπει να με κατέχει." Εάν σε έναν υπολογιστή ένα άτομο κάνει το έργο του Θεού και για τη δόξα του Θεού, για παράδειγμα, πληκτρολογεί λειτουργικά βιβλία ή πατερική βιβλιογραφία, τότε το άτομο σώζεται από αυτό. Και αν χρησιμοποιεί τεχνολογία για κάθε είδους ντροπή και εξωφρενικά παιχνίδια, τότε πεθαίνει σαφώς. Αποφασίστε λοιπόν.
Η ίδια τεχνική χρησιμεύει για τη σωτηρία, για την άλλη - για καταστροφή.
Ο Θεός να σε κάνει σοφό!
Αρχιμανδρίτης Ιωάννης (Krestyankin)

Εάν κάποιος δεν Κοινωνεί συνεχώς και τακτικά, δεν μπορεί να νικήσει τους εχθρούς (δαίμονες) και δεν θα μπορέσει να προοδεύσει πνευματικά.
Ακούω μερικούς να λένε:
- Να εγώ Κοινώνησα και δεν αισθάνομαι τίποτα...
Οι αλλαγές που γίνονται μέσα μας, είναι αργές και ''μυστικές'' και αυτό γιατί η πίστη μας είναι μικρή...
Κάποιος παπάς, με τους λογισμούς που του έβαζε ο εχθρός, είχε αμφιβολίες ότι το ''ψωμάκι'' της Θείας Κοινωνίας είναι ο Χριστός. Μια μέρα κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία και μέσα του κατακάηκε!
Και άρχισε να φωνάζει:
- Είναι Χριστός! Βοήθεια είναι Χριστός!
- Τί έπαθες, πάτερ, τον ρώτησαν κάποιοι.
- Είναι Χριστός, βοηθείστε με! Καίγομαι, βοηθείστε με, ανοίξτε με! Κάρβουνα αναμμένα νιώθω μέσα μου. Δεν είναι ''ψωμάκι''...!
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...