Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ria Novosti: ''Εμπλοκή στο ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος-Δεν θέλουν την Ρωσική παρουσία''

Σε ''θρίλερ'' εξελίσσεται η επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος. Όπως φαίνεται κάποιοι στην Αθήνα ενοχλούνται με την παρουσία των Ρώσων στη χώρα μας.

Η Ελλάδα οφείλει να παίζει τον ρόλο του γεφυροποιού και όχι να είναι στο ''άρμα'' μόνο μίας χώρας, αυτό κάνουν τα σοβαρά κράτη!
Τι αναφέρει το Ria Novosti

''Για βεβιασμένη απόπειρα παρεμπόδισης της ανεπίσημης επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχάηλ Μισούστιν στο Άγιο Όρος με πρόσχημα τον κορονοϊό'' κάνει λόγο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το Ρωσικό ΜΜΕ, η ανακοίνωση της επίσκεψης του Μιχαήλ Μισούστιν, που με βάση τα έως τώρα δεδομένα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, ''προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας και πολιτικούς, οι οποίοι τάσσονται κατά της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα και εξαιτίας αυτού επιχειρούν να κηρύξουν στο Άγιο Όρος καραντίνα υπό το πρόσχημα της μάχης με τον κορονοϊό!''.

Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες δείχνουν πως οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας χειροτερεύουν ξανά.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το blog «Φως Φαναριού», που αντικατοπτρίζει τις θέσεις του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δημοσίευσε σημείωμα «Κλείστε το Άγιο Όρος για τους προσκυνητές εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού», στο οποίο αναφέρεται ότι η μονή του Αγίου Παύλου έχει ανακοινώσει πως σταματά να δέχεται πιστούς έως τις 27 Σεπτεμβρίου για «επείγουσα πανδημία γρίπης».

''Δεν υπάρχει έξαρση της ασθένειας εδώ. Υπάρχει ένα κρούσμα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ'' είπε επικαλούμενος πληροφορίες από άτομα στη Μονή του Αγίου Παντελεήμωνος.

''Ξαφνικά “αρρώστησαν”, με το που θα έρθει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Κάποιοι κύκλοι ανησυχούν για τη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα, ανησυχούν για την επίσκεψη αυτή, ειδικά εν αναμονή της επίσκεψης στην Ελλάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο'' είπε ο συνομιλητής, διαψεύδοντας αναφορές ότι ο Πομπέο ήθελε επίσης να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...