Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκία: Απαγορεύεται στις τουρκάλες το τατουάζ και το μακιγιάζ.

Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στους εφήβους να φέρουν τατουάζ στο σώμα τους ή να τρυπούν μέρη του σώματός του για σκουλαρίκια, τουλάχιστον, σε όλους όσους φοιτούν σε σχολεία ή ανώτερα ιδρύματα.
Οι Τούρκοι συντηρητικοί,  αποδοκιμάζουν έντονα τα τατουάζ  στους νέους που τελευταία έγιναν ‘της μοδός’ μεταξύ των ‘κοσμικών’ πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών.
Το μέτρο αποδοκιμάσθηκε  από τους πολιτικούς αντιπάλους του κυβερνώντος AKP, που το χαρακτηρίζουν ως καταπιεστικό και ανεφάρμοστο καθώς συγχρόνως εντείνει τη διχοτόμηση της τουρκικής κοινωνίας.
Το μέτρο ακολούθησε άλλη μια πρόσφατη επιταγή όπου επιτρέπει τα κορίτσια να φορούν μουσουλμανικές μαντίλες στο σχολείο, και το παρόν, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το Σάββατο και ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, σήμερα, Κυριακή. 
Το νέο μέτρο περιλαμβάνει στα κορίτσια απαγόρευση του τατουάζ, του  βαψίματος των μαλλιών, του make-up. Στα αγόρια προτείνεται να αφήνουν μουστάκια και γένια.
Το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιδιώκει να αποκαταστήσει τις παραδοσιακές αξίες του Ισλάμ. Οι αντίπαλοι αυτού του μέτρου ομιλούν για προσπάθεια εξισλαμισμού της κοινωνίας.
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...