Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός: «Οι καιροί που ζούμε δεν είναι καλοί, δεν πάμε καλά… κάτι προμηνύεται»

ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: Επειδή πρακτικά αμαρτήσαμε, πρακτικά αρνηθήκαμε τον Ιησού μας, πρακτικά τον προσβάλαμε και τον προδώσαμε, πρακτικά τώρα να επιστρέψουμε πίσω και ν’ αποδείξουμε ότι πλέον δεν θα ξανακάμψουμε τα γόνατα μας μπροστά σε κάθε είδωλο της αμαρτίας.

*****

Είμαστε υπεύθυνοι, οι καιροί που ζούμε δεν είναι καλοί, δεν πάμε καλά, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άλλο η κοινωνία υπό τον νόμο της ολικής διαστροφής, κάτι γίνεται εδώ, κάτι προμηνύεται.

*****

Τρία πράγματα να κρατάτε στη ζωή σας: αυστηρότητα στον εαυτό σας, συμπάθεια στους συνανθρώπους σας, και πίστη στο Θεό. Όλα αυτά ελκύουν τη χάρη και το έλεος του Θεού.

*****

Όταν υπάρχει η διάθεσις της αγάπης, η αμαρτία δεν μπορεί.

*****

Δεν έχει εξουσία ο διάβολος απ’ ευθείας ή αισθητά να πειράξει τον άνθρωπο. Μόνο με τη φαντασία, με εικόνες, που προβάλλει στην οθόνη της διάνοιας, και με έννοιες μέσω του νου, προκαλεί. Τότε ο άνθρωπος μόνος του αποφασίζει να αποδεχτεί την πρόκληση (προσβολή) ή να την απορρίψει. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος επαφής του πονηρού με τον άνθρωπο. Η συνέχεια πλέον εξαρτάται από τη θέληση του ανθρώπου. Ή να υποκύψει ή να αντισταθεί.

*****

«Το έθνος μας κινδυνεύει…Ο διάβολος με τα όργανά του χτύπησε την ρίζα. Το Ελληνικό αίμα που χύθηκε εάν ενωθεί τώρα, θα γίνει πλωτό ποτάμι να πνίξει τους διεφθαρμένους που πλανούν και πλανούνται»

*****

Μη φοβηθείτε! Το χέρι του Θεού και η σκέπη της Παναγίας μας είναι πάνω από την Ορθόδοξη μικρή μας Ελλάδα και Κύπρο! Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! Της Ορθοδοξίας!

https://simeiakairwn.wordpress.com

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ [1.7.1921 – 1.7.2009]» ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...