Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Όλοι σήμερα στις 7 μμ. !

 
Ζήσαμε τις προάλλες μια συγκινητική πράξη σε πανελλήνιο -και όχι μόνο- επίπεδο: χιλιάδες άνθρωποι, ύστερα από προτροπή ομάδας πολιτών βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν τους επαγγελματίες υγείας που με κίνδυνο της υγείας και της ζωής (της δικής τους και όλων των αγαπημένων τους) είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενάντια στον πρωτοφανή εχθρό της ανθρωπότητας.


Κάποιοι πιστοί άνθρωποι μιμούμενοι (;) την πρωτοβουλία αυτή, ζήτησαν -κυρίως μέσω μηνυμάτων στο viber- να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια μας και να ψάλλουμε το "Τη Υπερμάχω". Πρώτη απ΄ όλους μάς έστειλε την ιδέα της -μετά από ευλογία και του πνευματικού της- μια μανούλα τριών παιδιών από την Θεσσαλονίκη.
Συμφωνούμε, υιοθετούμε και συμπληρώνουμε:
Την Παρασκευή αυτή και καθεμιά από τις υπόλοιπες Παρασκευές της Μ. Σαρακοστής στις 7 μ.μ. (την ώρα δηλαδή που τον καλό καιρό ήμασταν στις εκκλησιές μας με το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών στο χέρι), ν' ανάψουμε το καντηλάκι,

να βάλουμε λιβανάκι στο θυμιατό,
να γονατίσουμε μπροστά στα εικονίσματα και να ακουστεί:
Χαῖρε, ὁλκὰς τῶν θελόντων σωθῆναι·
χαῖρε, λιμὴν τῶν τοῦ βίου πλωτήρων.
Η ικεσία μας να διαπεράσει τα ταβάνια των δωματίων μας, τις σκεπές των πολυκατοικιών μας και να φτάσει στο θρόνο Της σαν κραυγή.
Το τρεμάμενο φως του καντηλιού να ζωηρέψει και να γίνει -με την πίστη μας- φως προβολέα δυνατό.
Για να τραβήξει το βλέμμα Της η λαβωμένη καρδιά μας.
Για να στείλει στον Υιό Της και Θεό μας το αίτημά μας:


Αδέλφια, όλοι την Παρασκευή στα μπαλκόνια της καρδιάς μας (κι αν κάποιοι από εμάς δεν δυσκολεύονται και στα μπαλκόνια των σπιτιών μας).
Με τους προβολείς της πίστης και την κραυγή της ικεσίας μας.
Για να φτάσει η προσευχή μας στο θρόνο Της.

Υπ.
http://amfoterodexios.blogspot.com/2020/03/7.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...