Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

''Αρμαγεδδών'' ''χτυπάει'' & τις ΗΠΑ: 1.000 νεκροί από τον Covid-19

Όσο κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να το… πιστέψει, όσο κι αν περισσότερο τον νοιάζει η οικονομία, ο κορωνοϊός θερίζει και τις ΗΠΑ.
Με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, οι Ηνωμένες Πολιτείες βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στη δίνη της πανδημίας. Σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς και έφθασε τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι έχουν υποκύψει ήταν ακόμη 827. Πλέον οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη διάσωση της οικονομίας. Διερωτάται κατά πόσον οι εντολές για κατ’ οίκον περιορισμό έχουν παρατραβήξει, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η καραντίνα πρέπει να τελειώσει. Βεβαιώνει ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πριν το Πάσχα και όλοι θα έχουν επιστρέψει στην εργασία τους μετά από 15 ημέρες. Δηλαδή πριν από το Πάσχα! Αρκεί να αποφεύγουν τις χειραψίες…

Με τη στάση του δεν συμφωνούν οι αρμόδιες ιατρικές αρχές. Η διαφοροποίηση των ειδικών από τον πρόεδρο Τραμπ αποτυπώθηκε και στη διήμερη αποχή του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων Άνθονι Φαούτσι από τα καθημερινά μπρίφινγκ του Λευκού Οίκου. Μετά από διαρροές ότι Τραμπ και Φαούτσι έχουν συγκρουστεί, ο επιδημιολόγος επέστρεψε στην ενημέρωση.

Με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Γερουσία έκλεισαν συμφωνία για ένα πακέτο-μαμούθ ύψους δύο τρισ. δολαρίων με σκοπό την τόνωση της οικονομίας. Αποκαλούμενο και «σχέδιο Μάρσαλ», έχει σκοπό «να εγγυηθεί τον εφοδιασμό στις γραμμές των μετώπων της υγειονομικής μάχης που δίνει η χώρα», όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης ζουν στιγμές αποκάλυψης, ίδιες με αυτές που βιώνει η Ιταλία και η Ισπανία. Το νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει ότι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο τους. Για τον λόγο αυτό, κορυφαίες εταιρείες, δέκα στο σύνολό τους, συμπράττουν και προχωρούν σε μαζική παραγωγή ιατρικών μασκών.
Έλλειψη, όμως, συνεχίζουν να παρουσιάζουν και τα τεστ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τί συμβαίνει και να μην μπορούν να απομονωθούν και οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις. Συνταξιούχοι ιατροί καλούνται να επιστρέψουν, ώστε να συμβάλουν στη μάχη κατά του ιού. Μόνο στη Νέα Υόρκη ανταποκρίθηκαν χίλιοι σε μία ημέρα.

Οι αρχές έχουν θέσει το Λος Άντζελες και το σύνολο της πολιτείας της Καλιφόρνιας υπό καραντίνα. Ο ένας κυβερνήτης μετά τον άλλο εξαγγέλλει αυστηρά μέτρα, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού. Εκτός από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, έχει και η Ουάσιγκτον πολλά κρούσματα, όπως η Φλόριντα, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια. Αντιθέτως, αίσθηση προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας, που άφησε να εννοηθεί ότι δεν πολυνοιάζεται εάν αφεθούν σε δεύτερη μοίρα οι ηλικιωμένοι.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...