Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Στο τέλος όλων αυτών των εξελίξεων που άρχισαν...

 Γιώργος Θαλάσσης 

Είτε τον δημιούργησαν τον κορονοϊό είτε όχι, το μόνο σίγουρο που δεν χωρά καμία αμφιβολία είναι ότι θα τον χρησιμιμοποιήσουν προς όφελός τους σε κάθε επίπεδο. Οικονομικό, κοινωνικό, γεωστρατηγικό και κυρίως θρησκευτικό...
Τα έργα τους δείχνουν περισσότερα από τα λόγια τους.
Η εκτίμησή μου είναι ότι κάποιοι έπαιξαν, πειραματίστηκαν και κατάφεραν να φτιάξουν έναν όντως επικίνδυνο ιό, με σκόπο να πετύχουν μια παγκόσμια αλλαγή σε κάτι που μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε αλλά που δεν είναι δύσκολο να υποψιαστούμε, αφού όλοι οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε ποιο είναι το όνειρο του συστήματος που λέγεται νέα τάξη πραγμάτων.
Επειδή όμως άλλος σπέρνει και Άλλος θερίζει, είμαι βέβαιος ότι ο Θεός θα τους το γυρίσει μπούμερανγκ και θα χρησιμοποιήσει αυτή την πανδημία. Ακόμα και τον φόβο ο Θεός θα τον αξιοποιήσει προς όφελος της σωτηρίας πολλών. Ενδεχομένως ο φόβος που ζει σήμερα όλος ο κόσμος και κυρίως η Ελληνική κοινωνία να είναι αυτός ο φόβος για τον οποίο μίλησε ο αγαπημένος μας Άγιος Παϊσιος και ο οποίος θα οδηγήσει τον κόσμο στην Εκκλησία. 
Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να αφήνουμε τον φόβο να μας παραλύει. Θα νικήσουμε τον φόβο με την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία και με την Μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου. Θα νικήσουμε τον φόβο με την έντονη προσευχή μέσα από τους Χαιρετισμούς, την Ευχή του Χριστού, τους Ψαλμούς του Δαυίδ, το Απόδειπνο και τις Παρακλήσεις στους Αγίους και στην Υπεραγία.
Μπορεί όλα να καταρρέουν, αλλά η Εκκλησία θα μείνει όρθια. Εκεί θα προστρέξουν όλοι αργά ή γρήγορα. Στο τέλος όλων αυτών των εξελίξεων που άρχισαν θα πίνουμε καφέ στο Βόσπορο και με δάκρυα στα μάτια θα κοιτάμε τον Σταυρό τον Πανάγιο στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς. Αμήν! 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...