Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ένα ειδυλλιακό τοπίο στη Σκόπελο

Είναι από τα πιο ωραία και ειδυλλιακά μέρη της Σκοπέλου και μόνο τυχαίο δεν είναι, που εκεί έγιναν γυρίσματα της διάσημης χολιγουντιανής ταινίας, «Mamma Mia».
Και όσοι δεν γνώριζαν το εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη στο Καστρί, το ανακάλυψαν από το περίφημο μιούζικαλ αφού εκεί γίνεται ο γάμος της Σόφι.

Το εκκλησάκι δεσπόζει πάνω σε βράχο και είναι περικυκλωμένο από θάλασσα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τη Χώρα του νησιού, στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, στην κατεύθυνση προς Γλώσσα. Περίπου εκατό μέτρα το χωρίζουν από την επιφάνεια της θάλασσας- και εκατό (και κάτι) σκαλοπάτια από τη βάση του βράχου.

Σύμφωνα με την παράδοση, ένας ψαράς από τη Γλώσσα έβλεπε κάθε βράδυ ένα φως στην κορυφή του βράχου, καθώς επέστρεφε από το ψάρεμα. Κάποια στιγμή, είδε στον ύπνο του μία γυναίκα που του αποκάλυψε πως υπάρχει μία εικόνα στην κορυφή του βράχου. Όταν σκαρφάλωσε εκεί, ο ψαράς βρήκε πράγματι την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η εικόνα, όπως λέγεται, επέστρεφε στη θέση της αυτή, όπου κι αν την πήγαινε ο ψαράς. Έτσι, χτίστηκε στο σημείο εκείνο το περίφημο εκκλησάκι, που γιορτάζεις στις 29 Αυγούστου.







Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...