Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΣΟΡΟΣ του κακού. Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης

Η μεταρυθμιστική Φαβιανή Εταιρία ιδρύθηκε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα, με σκοπό να μεταμορφώσει την κοινωνία με διαδοχικές, χωρίς δυνατότητα παλινδρόμησης, κινήσεις (και όχι βάναυσες, όπως η Μπολσεβίκικη αδελφή της)
Την ιδεολογική επιρροή της Φαβιανής εταιρίας ενσαρκώνει ο Σόρος του κακού.

σχόλιο Γ.Θ : Επειδή είναι δεδομένο ότι θα εξαφανιστεί ως είδηση, κρατήστε το στο αρχείο σας και διαδώστε το παντού

 
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
[Για τη δράση του κ. Τζ.Σόρος και των δικτύων του στην Ελλάδα ελάχιστα είναι γνωστά. Η διαμάχη των πρώην υπουργών κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου δεν έφερε μέχρι στιγμής κάτι σε φως. Είναι ωστόσο γνωστό ότι ο κ. Σόρος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου (Απρίλιος 2011) και παρέστη στην ομιλία (Φεβρουάριος 2013) του κ. Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και φημολογείται ότι οι δύο άνδρες συνομίλησαν εκτός δημοσιότητας. Γενικότερα, ο ‘’προοδευτικός’’ πολιτικός χώρος φαίνεται να έχει ανοιχτή γραμμή μαζί του και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται –τυχαία; - με το όραμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. Κυβερνητικό, άλλωστε, στέλεχος συμμετείχε σε δράσεις των Δικτύων του. Αγνοούμε πάντως πόσες ΜΚΟ των Δικτύων Σόρος δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αυτό δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική δημοσιογραφία...Το βιβλίο, ωστόσο, του Πιέρ-Αντουάν Πλακεβάν: Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία, που παρουσιάζουμε σήμερα,δείχνει ανάγλυφα τους κινδύνους που εγκυμονεί για κράτη και άτομα, η πολυσχιδής δράση του ‘’φιλάνθρωπου’’ δισεκατομμυριούχου... Ε.Δ.Ν.]
Ο Σόρος είναι η ιστορία ενός σχεδίου ολιγαρχικής κυριαρχίας υπό ανθρωπιστική κάλυψη. Επικεφαλής των σχεδιαστών της ανοιχτής κοινωνίας, ο Σόρος εργάζεται ακούραστα για την καταστροφή των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών.

Η μεγάλη αξία του βιβλίου που του αφιέρωσε ο Πιέρ – Αντουάν Πλακεβάν* είναι ότι αποκαλύπτει την ιδεολογική επιρροή της Φαβιανής εταιρίας** σε αυτή τη συμπαιγνία - που ενσαρκώνει ο Σόρος - «ανάμεσα στην παγκόσμια σοσιαλιστική φιλοδοξία και τοδιεθνιστικό (apatride)μεγάλο κεφάλαιο».

Το έμβλημα της Φαβιανής Εταιρείας: ένας προβατόσχημος λύκος, όπως αποτυπώθηκε στο βιτρό “Fabian Window” που σχεδίασε ο αποδομητής φιλόσοφος Μπέρναρ Σω το 1910, με φανερά αντιχριστιανική σημασιοδότηση: ‘’Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονταιπρος υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισι λύκοι άρπαγες’’(Ματθ. 7, 15).
Η μεταρυθμιστική Φαβιανή Εταιρία ιδρύθηκε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα, με σκοπό να μεταμορφώσει την κοινωνία με διαδοχικές, χωρίς δυνατότητα παλινδρόμησης, κινήσεις (και όχι βάναυσες, όπως η Μπολσεβίκικη αδελφή της) για να επιτύχει τον παγκόσμιο κολεκτιβισμό - μετά την εξάλειψη της "ατομικής ιδιοκτησίας, των φυσιολογικών σεξουαλικών διαφοροποιήσεων και όλων των χαρακτηριστικών της παλαιάς ανθρωπότητας ».
Αυτή είναι η αρχαιολογία της μοναδικής σκέψης της τρέχουσας ιστορίας μας: μια νέα μετα-εθνική τάξη που κατευθύνεται από μια τεχνοκρατική παγκόσμια κυβέρνηση.
Τα κράτη αποτελούν ιδιαίτερο στόχο επειδή ενσαρκώνουν τη μονιμότητα των πανάρχαιων προνομίων αντίθετων στο φαβιανικό ιδανικό μιας "ολοκληρωμένης παγκόσμιας ανοιχτής κοινωνίας".
Συνδεδεμένος με τους Ρότσιλντ, ο Σόρος θα αναζητήσει στον Kαρλ Πόπερ μια «κοινωνιολογία της γενικής σχετικότητας» που θα παρέχει ένα θεωρητικό πλαίσιο για την οικοδόμηση αυτής της ανοιχτής κοινωνίας.
Τραπεζικός... σοσιαλισμός
Στην ανοικτή κοινωνία, οποιαδήποτε έννοια ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς (για τον Macron δεν υπάρχει γαλλικός πλιτισμός) απαγορεύεται επειδή είναι ύποπτη για ολοκληρωτισμό. Όποια και αν είναι η επιθυμία για σταθερότητα των λαών, "το παγκοσμιοποιημένο χωριό επικεντρωμένο στην απουσία μεταδιδόμενων και παραδοσιακών συλλογικών αξιών, είναι ένα έργο που η παγκοσμιοποιημένη ελίτ θέλει να επιβάλει πάση θυσία, θέλουμε δε θέλουμε".
Μια ανοικτή κοινωνία δεν γνωρίζει κοινές αξίες. Αναπόφευκτα οδηγεί στο πνευματικό γκούλαγκ της πολιτικής ορθότητας*** και τις αυταπάτες του αυτοπροσδιορισμού (οποιαδήποτε αντίρρηση για τον ηθικό, αισθητικό ή συμπεριφορικό σχετικισμό θεωρείται φασιστική).
Αυτή η «κοινωνιολογία του χάους» τελικά επιδιώκει να ρευστοποιήσει τον κοινωνικό δεσμό: οι ανθρώπινες σχέσεις υπερκαθορίζονται πλήρως από τις σχέσεις ανταλλαγής.
Ανοιχτή Κοινωνία: Προϋπολογισμός 1 δισ. δολάρια!
Ο Σόρος ασκεί την παρέμβασή του μέσω των μυριάδων ΜΚΟ που ελέγχει, πραγματικές ανθρωπιστικές πολιτοφυλακές αφιερωμένες στη διάλυση των λαών και των συνόρων.
Αυτό το δίκτυο ΜΚΟ συνεργάζεται στενά με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, τους διεθνείς οργανισμούς και την παγκόσμια φιλελεύθερη πνευματική ελίτ.
Το Ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία» θέτει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη διάθεση των φιλελεύθερων-αναρχικών μέσων ενημέρωσης της κυρίαρχης ιδεολογίας καιχρηματοδοτεί το δίκτυο Project Syndicate, το οποίο διασπείρει τον καλό παγκοσμιοποιημένο λόγο σε περίπου 500 μέσα ενημέρωσης σε περισσότερες από 150 χώρες.
Οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι κρίνονται από την επιλογή του λεξιλογίου τους και της γωνίας υπό την οποία αντιμετωπίζουν θέματα «τομής», όπως η μετανάστευση.
Το Ιδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας παρακολουθεί την αντιρητική σκέψη με ένα πρόγραμμα λογοκρισίας στα κοινωνικά δίκτυα που ονομάζεται «κυβερνοπολιτική».
Για την ανατροπή της διεθνούς τάξης, οι ρόλοι κατανέμονται: άλλες ΜΚΟ καταγγέλλουν τους "τυράννους" που πρέπει να χτυπηθούν και οιχτή Κοινωνία:άλλες "διαχειρίζονται" την εγκατάσταση πλήθους "προσφύγων" που εγκαταλείπουν εμπόλεμα εδάφη.
Έτσι, για τον Πλακεβάν, η κακοδιαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τυχαία: το πρόβλημα της μετανάστευσης δημιουργείται από το μηδέν "για να προταθούν λύσεις διαχείρισης κρίσεων παγκοσμιοποιημένης έμπνευσης".
Η κοινωνική προοδευτικότητα του Σόρος σίγουρα δεν είναι καθαρά φιλανθρωπική: ο ακούραστος υποστηρικτής της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών χρηματοδοτεί το Συμβούλιο των Ανδεων των παραγωγών κόκας και συνεργάζεται με τραπεζικά δίκτυα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σκάνδαλο BCCI).
Η Δυτική Ευρώπη, δυστυχώς, αποτελεί την τελευταία βάση των δραστηριοτήτων του υποχωρούντος Σόρος, καθώς οι Αμερικανοί και οι Ανατολικοευρωπαίοι έχουν κάνει γνωστό, σε διαφορετικό βαθμό, την απόρριψη των πρωτοβουλιών του φιλάνθρωπου πλουτοκράτη.
Ο τελευταίος αγώνας δίνεται εδώ.
Πηγή: https://www.agoravox.fr/actualites/politique/article/soros-le-missionnaire-du-chaos-212596
Όραμα: η κατάργηση των εθνικών κρατών
(Συνέντευξη του σ. Πιέρ-Αντουάν Πλακεβάν στον Γιανίκ Ουριέν)
Ο δημοσιογράφος Πιέρ – Αντουάν Πλακεβάν μόλις δημοσίευσε την πρώτη έρευνα σχετικά με την ιδεολογική επίδραση των δικτύων Σόρος. Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί πολλά για την περιουσία του Τζωρτζ Σόρος, πώς οικοδόμησε την οικονομική αυτοκρατορία του και για τις επιθέσεις του σε νομίσματα. Αυτή τη φορά ο συγγραφέας αναλύει την επιρροή των δικτύων των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας για την αποσταθεροποίηση των κρατών, αλλά και τη δράση αυτών των δικτύων υπέρ της μετανάστευσης, της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της προώθησης νέων κοινωνικών προτύπων. Ο συγγραφέας καταδεικνύει ότι ο Τζωρτζ Σόρος εργάζεται για μια νέα παγκόσμια πολιτική τάξη βασισμένη στην έννοια της ανοιχτής κοινωνίας και στο τέλος των εθνικών κρατών.
Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία και αραβική Άνοιξη...

Πιέρ-Αντουάν Πλακεβάν
Kernews: Το όνομα Τζωρτζ Σόρος είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά τι σκέφτεται. Γνωρίζουμε ότι είναι δισεκατομμυριούχος, έχουμε ακούσει για τις επιθέσεις του εναντίον νομισμάτων και οι καλύτερα ενημερωμένοι γνωρίζoυν ότι ελέγχει αρκετές ΜΚΟ που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική ορισμένων χωρών ...
Pierre-Antoine Plaquevent: Είχε μεγάλη δημοσιότητα τη δεκαετία του '90 από τον οικονομικό Τύπο. Τον παρουσίαζαν ως τον μεγάλο οικονομικό μεγιστάνα,πετυχημένο επιχειρηματία, λέγανε ότι έκανε έξυπνες κινήσεις ενώ επρόκειτο μάλλον γιαχρηματιστηριακή πειρατεία ... Αλλά εγώ θέλησα να επικεντρωθώ σε πτυχές λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό στη Γαλλία, δηλαδή στις πολιτικές πτυχές της δράσης του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι δισεκατομμυριούχος που καθοδηγείται από ένα όραμα του κόσμου, μια ιδεολογία που προσπαθεί να την πραγματώσει με τα κολοσσιαία του μέσα. Αυτό είναι που τον καθιστά τόσο ενδιαφέροντα για μελέτη, επειδή δεν είναι μόνο κάποιος που χρησιμοποιεί τα χρήματά του για προσωπικούς σκοπούς, αλλά πραγματικά με ιεραποστολικό πνεύμα. Επικεντρώθηκα στην παρουσίαση της δράσης του σε διάφορους πολιτικούς τομείς, όπως οι μεταναστευτικές πολιτικές και οι μείζονες κοινωνικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, της επιρροής του στα μέσα ενημέρωσης και του ρόλου των ΜΚΟ του στις αλλαγές πολιτικού καθεστώτος, όπως πρόσφατα στην Ουκρανία, στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90, αλλά και στην αραβική άνοιξη.
Μεγιστάνες του πλούτου...σοσιαλιστές
Ο Τζωρτζ Σόρος κατάλαβε ότι ο κόσμος είχε αλλάξει βαθιά με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Είναι φιλελεύθερος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με έναν παραδοσιακό συντηρητικό φιλελεύθερο ...
Υπάρχει πολλή ασάφεια στην τοποθέτησή του. Είναι φιλελεύθερος όταν του ταιριάζει, ανήκει σε ένα ολόκληρο ιδεολογικό ρεύμα επίκαιρο πάντα από τον 19ο αιώνα. Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, η οποία ιδρύθηκε από άτομα που ανήκουν στην Φαβιανή Εταιρεία. Είναι άνθρωποι που υποστηρίζουν τη σύγκλιση του οικονομικού φιλελευθερισμού με ένα είδος σχεδιασμού του σοσιαλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι πλέον σε κρατικό επίπεδο, αλλά στους κόλπους ενός παγκόσμιου κράτους. Αυτή είναι όντως η κοσμοθεωρία του Τζορτζ Σόρος. Δεν λειτουργεί πραγματικά με το παραδοσιακό κριτήριο αριστερά-δεξιά, παίζει σε διαφορετικό επίπεδο, περισσότερο σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα είδος διεθνισμού, όπως συνέβαινε με τον κομμουνισμό, αλλά εδώ πρόκειται για ένα οικονομικό διεθνισμό, μια επανάσταση που επιχειρείται από μεγιστάνες της διεθνούς οικονομίας. Αυτό είναι το σχέδιό του και δεν το κρύβει.
Οι επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου (GAFA), είναι υπέρ μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, αλλά μόνο για να προωθήσουν μια φιλελεύθερη διακυβέρνηση, ενώ στο Σόρος υπάρχειμάλλον ιδεολογικήυστεροβουλία που αποσκοπείνα καταστρέψει τις ταυτότητες ...
Θέλει πραγματικά να δημιουργήσει μια μοναδική μορφή ανθρωπότητας που δεν θα έχει σύνορα. Πρόκειται για μια μορφή εκκοσμικευμένου μεσσιανισμού, είναι μια μορφή πολύ υλιστικής θρησκευτικότητας ... Ο ορίζοντας του είναι να δημιουργήσει μια μοναδική ανθρωπότητα, σχεδόν να την αναγεννήσει. Διαβάζοντας τα λεγόμενα του ίδιου του Σόρος, αυτή η έννοια μιας ανοιχτής κοινωνίας βρίσκεται στον αντίποδα των παραδοσιακών κοινωνιών... τα άτομα πρέπει να σκοπεύουν συνεχώς αυτό το ιδεώδες εγκαταλείποντας ό,τι είναι εθνικό και ό,τι συνιστά την ταυτότητά τους.
600 εκ. δολ. μόνο στη μετανάστευση
Πρόκειται για λόγο του συρμού, διότι, σε μερικούς κύκλους, πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς σύνορα ...
Είναι του συρμού επειδή προωθείται συνεχώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπό την επιρροή προσωπικοτήτων όπως ο Σόρος από τη δεκαετία του 1980. Το ακραίο σημείο είναι το σύμφωνο του ΟΗΕ που υποστηρίζει τη μετανάστευση ως Ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτή είναι η βαθιά φιλοσοφία ορισμένων οικονομικών ελίτ, που δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και ιδεολογικές ελίτ και οι οποίες εργάζονται για αυτό το σχέδιο. Ο Σόρος είναι η κυριότερη προσωπικότητα αυτού του κινήματος, αλλά υπάρχειένα ολόκληρο ρεύμα σκέψης με διάφορους πρωταγωνιστές. Είναι υπερήλικας, αλλά το σχέδιο έχει τεθεί σε κίνηση, και είναι κολοσσιαίοσχέδιο: ο προϋπολογισμός του 2018 των ιδρυμάτων του ξεπέρασε το ένα δις. δολάρια. Όλα αυτά για να επηρεάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Όλες οι επενδύσεις του μόνο στο θέμα της μετανάστευσης φτάνουν τα 600 εκ. δολάρια. Συγκριτικά, ο προϋπολογισμός της Frontex, του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων, είναι 300 εκ. ευρώ. Ο Σόρος ορίζει τον εαυτό του ως ηγέτη κράτους χωρίς κράτος, επειδή έχει την ικανότητα ενός κράτους να επηρεάζει τον κόσμο...
Στις πρώην ανατολικές χώρες έχουν εκδοθεί νόμοι κατά του Σόρος, οι οποίοι προβλέπουν κυρίως στη φορολόγηση των ΜΚΟ του. Γιατί λείπει η δυτική Ευρώπη από αυτή τη συζήτηση;
Στην ανατολική Ευρώπη η δραστηριότητά του ήταν σημαντικότερη. Ήδη από τη δεκαετία του 1980, όταν άρχισε να διαλύεται το σοβιετικό σύστημα, έκανε μεγάλες επενδύσεις, όπου υπήρχε η δυνατότητα, για να επιταχύνει την πτώση αυτών των καθεστώτων. Εκείνη την εποχή, ακόμη και άνθρωποι όπως ο Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία έλαβαν υποτροφίες από τον Σόρος, επειδή πολλοί αντιφρονούντες είδαν αυτή την υποστήριξη ως κάτι που θα τους απελευθέρωνε από τον κομμουνισμό.
Αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο Σόρος θα τους βοήθησε ειλικρινά να δημιουργήσουν ένα κανονικό καπιταλιστικό σύστημα, αλλά κατάλαβαν ότι το σχέδιό του δεν περιοριζόταν στον οικονομικό φιλελευθερισμό, και ήταν στην πραγματικότητα σχέδιο αλλαγής της κοινωνίας, με μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση και ανατροπή όλων των συνηθειών και εθίμων. Στη Ρωσία, οι επενδύσεις του ήταν γιγαντιαίες και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για τα κράτη να διακόψουν οριστικά τους δεσμούς με την Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος. Το 2015, οι ενώσεις αυτές κρίθηκαν επικίνδυνες για το κράτος, αν και υπήρχαν από πολύ καιρό πριν πολλές μαρτυρίες για τις ενέργειές τους. Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι καίριο. Στις χώρες αυτές, το σοβιετικό σύστημα έχει διατηρήσει, όσον αφορά την ταυτότητα, πιο παραδοσιακά αντανακλαστικά. Αλλά και στη Δύση αρχίζουν επίσης αντιδράσεις... Στην Ιταλία, ο Σαλβίνι μιλά όλο και περισσότερο για τα δίκτυα Σόρος, στις Ηνωμένες Πολιτείες η διοίκηση Τραμπ βρίσκεται σε πόλεμο με τα δίκτυα Σόρος και αν δεν κάνουμε λάθος, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ εκείνων που θέλουν ένα παγκόσμιο σύστημα με επιστροφή σε μορφές προστατευτισμού και ανθρώπων, όπως ο Σόρος, που θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια ανοικτή κοινωνία και το τέλος των συνόρων. Αυτή η ριζοσπαστική θέση της ανοιχτής κοινωνίας υποχωρεί στη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει ...
Υπεκυβέρνηση: Κομισιόν, ΟΗΕ και ΜΚΟ
Στην πραγματικότητα, παρατηρείται ότι το 90% του πλανήτη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, μέσω της Βραζιλίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας, είναι εναντίον του Σόρος και του σχεδίου της ανοιχτής κοινωνίας, ενώ μόνο λιγότερο από το 5%, η Γαλλία και η Γερμανία, είναι υπέρ αυτού του σχεδίου του Σόρος. Ετσι είναι;
Η διαστρωμάτωση είναι μάλλον κατακόρυφη. Ο λαός απορρίπτει αυτό το σχέδιο, αλλά το πρόβλημα προέρχεται από την πραγματική πολιτική διαστρωμάτωση στη Δύση με αυτή την με ιδεολογικά κίνητρα χρηματοδότηση που δίνεται πολύ ψηλά και, χαμηλά, στα μέσα ενημέρωσης που αποτελούν την Εκκλησία της κοινής γνώμης της εποχής μας ...Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αντίθετα προς το σχέδιο εθνικής κυριαρχίας... Επιπλέον, ο Ζακ Αταλί, ο μεγάλος θαυμαστής του Σόρος, εξήγησε πρόσφατα ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, δεν έχουν πραγματική εξουσία. Έχει δίκιο επειδή η πραγματική πολιτική δύναμη βρίσκεται στο επίπεδο των μη εκλεγμένων θεσμών, όπως η ευρωπαϊκή τεχνοκρατία ή διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, αλλά και στο επίπεδο των ΜΚΟ που έχουν δύναμη πολιτικής επιρροής που δεν είναι δημοκρατική. Οι πολίτες είναι αντίθετοι, όλο και περισσότεροι αρχηγοί κρατών είναι αντίθετοι, αλλά η μηχανή εξακολουθεί να δουλεύει.
Με τις πρόσφατες εξελίξεις, από το Τραμπ μέχρι τον Πούτιν, ο Τζωρτζ Σόρος δεν έχασε τον αγώνα του;
Μπορούμενα το δούμε έτσι, αλλά η δύναμή της όχλησης είναι ακόμα πολύ μεγάλη και το σχέδιό του για την κοινωνία εξακολουθεί να είναι ενεργό. Όταν διαβάζουμε τις απόψεις ανθρώπων του, παρατηρούμε ότι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον. Θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, ειδικά αν εμφανιστούν παντού κυβερνήσεις υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας, ωστόσο, όσο μπορούν θα διεξάγουν αυτόν τον αγώνα επιρροής. Ακόμη και στη Ρωσία του Πούτιν, υπάρχει ένα είδος φιλελεύθερης πέμπτης φάλαγγας που υποστηρίζεται από αυτούς τους ανθρώπους, τίποτα δεν είναι οριστικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει συνεχής πίεση στη διοίκηση Tραμπ από αυτά τα μέσα οικονομικής ενημέρωσης. Αλλά τελικά, νομίζω ότι ο κόσμος θα γίνει πολυπολικός και η ιδέα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης θα γίνει σταδιακά μια μη ρεαλιστική ουτοπία.
Εξάλλου, ακόμα και οι ηγέτες του GAFA*** (Google, Apple, Facebook, Amazon), δεν συμμερίζονται αυτή την ιδέα...
Είναι ενδιαφέρον. Πρόσφατα, η Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος κατηγόρησε το Facebook ότι παίζει το παιχνίδι της αμερικανικής δεξιάς και της διοίκησης Tραμπ! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αδύνατο να καταλήξουμε σε μια ενιαία παγκόσμια κυβέρνηση, οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι και τα συμφέροντα μπορεί να αποκλίνουν, ακόμα και όταν οι άνθρωποι φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Τα δίκτυα Σόρος συχνά επιτίθενται στο Facebook και υπάρχει εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν βρίσκονταν πίσω από την πρόσφατη εκστρατεία των ΜΜΕ κατά του Facebook.
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Πηγή: https://kernews.com/plaquevent-dhumanite-frontieres/527/
*Eίναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Tα ενδιαφέροντά του είναι ο πόλεμος των πληροφοριών, ζητήματα ταυτότητας, ήπιας εξουσίας, γεωπολιτικής και συγκριτική μελέτη θρησκειών. Διατηρεί τον ιστότοπο: Les-non-alignes.fr
**Η Φαβιανή Εταιρεία (Λονδίνο 1884)έλαβε το όνομά της από τον Ρωμαίο Στρατηγό Φάβιο Μάξιμο (280-203 π.Χ.) και την τακτική του, τον υπομονετικό, αργό, πόλεμο φθοράς. Μέλη της υπήρξαν ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ (‘’ Γιατί δεν είμαι χριστιανός’’), ο αριστερός Τζορτζ Μπέρτραντ Σο που υποστήριζε την ευγονική, με την εξόντωση όσων δεν παράγουν περισσότερα απ’ όσα καταναλώνουν, τη βελτίωση του ανθρώπου μέσω γενετικής επεμβάσεως ή γενετικής επιλογής, η θεοσοφίστρια και μασώνος Αννυ Μπέζαντ κ.ά.
*** Σε άρθρο του στον Γκάρντιαν (15 Φεβρουαρίου 2018) ο Σόρος εφιστούσε την προσοχή κατά της ελευθερίας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης διότι «επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι χωρίς να το συνειδητοποιούν». Και μάλιστα παρεμβαίνουν " στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην καθαρότητα των εκλογών·" ο λαός χάνει "την ελευθερία του να σκεφτεί". Τέλος, ζητά από την ΕΕ να επιβάλλει περιορισμούς στη Google και τη Facebook, δηλ. έλεγχο στη διακίνηση των πληροφοριών.


http://aktines.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...