Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η Άγκυρα ετοιμάζεται για σύγκρουση – Χάρτες-πρόκληση: «Η Κρήτη είναι τουρκική, δεν ανήκει στην Ελλάδα» – Αμφισβητούν όλες τις Συνθήκες!


σχόλιο Γ.Θ : Για εμάς τους Κρητικούς, το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να μας κάνουν οι τούρκοι αυτά τα Χριστούγεννα, θα ήταν να δοκιμάσουν να κατακτήσουν την Κρήτη μας.
Με την φωτιά οι Έλληνες ανανεώνουμε το "Μέταλλο" που έχουμε μέσα μας...


Aμφισβητούν τα πάντα οι Τούρκοι. Η Άγκυρα είναι ζαλισμένη από τις ενεργειακές συμμαχίες που λαμβάνουν χώρα στην Α. Μεσόγειο και με χάρτες-πρόκληση, προσπαθούν να διαγράψουν και να εξαφανίσουν τα πάντα.

Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν και την Ελληνικότητα της Κρήτης. Απίστευτη προπαγάνδα, που όμως από πίσω κρύβεται το ύπουλο σχέδιο της Άγκυρας.

Η Αθήνα θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς ο Ερντογάν είναι έτοιμος να παίξει τα ρέστα του για να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια κάνει ότι δεν βλέπει το Καστελόριζο. Πλέον όμως θέλει να σβήσει από τον χάρτη και την Κρήτη. Όλα δείχνουν ότι έχει μπει μπροστά το σχέδιο πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ολόκληρη την περιοχή με την Τουρκία να διεκδικεί να επεκτείνει την δική της ΑΟΖ μέχρι τα νότια της Κρήτης.

OI XΑΡΤΕΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Οι Τούρκοι, εφόσον έχουν προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό διαμελισμού της κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ της ίδιας και των γειτονικών χωρών, σήμερα έρχονται να τον συμπληρώσουν με ένα άλλο θεωρητικό μοντέλο: Ότι μόνον το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να καθοριστεί με έναν τρόπο όπως η Άγκυρα τον αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια τουρκική λίμνη. Μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι στην Κρήτη, αναφέρει η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου.



Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει την αντίληψη ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία!







Οι δυο αυτοί χάρτες δείχνουν ότι εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.

Αυτός είναι ο χάρτης που αποτυπώνει την τουρκική λίμνη με την επίκληση και την ερμηνεία που δίδουν Τούρκοι τεχνοκράτες του βαθέως κράτους και ακαδημαϊκοί στις Συμφωνία του Λονδίνου του 13 και της Λοζάνης του 1923. Εξηγούν, βεβαίως, και το διεθνές δίκαιο, όπως τους βολεύει. Βεβαίως, οι τουρκικές θεωρίες, που φαίνονται σήμερα τρελές, συνήθως την επαύριον μετατρέπονται, λόγω δικών μας υποχωρήσεων, σε λογικές.

Όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για σύγκρουση. Όποιος πιστεύει πως η Άγκυρα θα μείνει θεατής των εξελίξεων, μάλλον βρίσκεται σε άλλον πλανήτη.

Τι σημαίνει αυτό; Άμεσος εκσυγχρονισμός οπλικών συστημάτων, αγορά νέων φρεγατών, από την Γαλλία, ή μεταχειρισμένων από την Αυστραλία και αλλαγή δόγματος από την Ελληνική πλευρά, γιατί η επίθεση, είναι η καλύτερη άμυνα.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...