Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η απόκοσμη ομορφιά της ατμόσφαιρας του Δία!


Όπως και οι πίνακες του Βίνσεντ βαν Γκογκ, η θυελλώδης ατμόσφαιρα στον πλανήτη Δία είναι ένα εκπληκτικό έργο τέχνης του ηλιακού μας συστήματος...

Η παραπάνω εικόνα καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το διαστημόπλοιο Juno της NASA σε απόσταση μικρότερη από 12.000 μίλια. Σύμφωνα με τον επιστήμονα της NASA Jack Connerney, αναπληρωτή ερευνητή της αποστολής Juno, σε προηγούμενες εικόνες του Δία, που είχαν τραβηχτεί από τον ισημερινό, κυριαρχούν οι πορτοκαλί, κόκκινες και λευκές αποχρώσεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Δίας μας χάρισε μια εντελώς διαφορετική εικόνα.



Με ατμόσφαιρα που θυμίζει περισσότερο τον ήλιο, ο Δίας αποτελείται κατά κύριο λόγο από υδρογόνο και ήλιον, με ίχνη αμμωνίας, θείου, μεθανίου και υδρατμών. Ισχυροί άνεμοι Ανατολής-Δύσης στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη ταξιδεύουν στα 400 μίλια / ώρα, με σκοτεινές ζώνες και φωτεινές ζώνες που αντικατοπτρίζουν διαφορετικές συνθέσεις χημικών ουσιών.



Η NASA ανακάλυψε ότι οι πόλοι του Δία κυριαρχούνται από βίαιους κυκλώνες που έχουν μήκος εκατοντάδων μιλίων. Σύμφωνα με τον ερευνητή Juno Scott Bolton, τα λευκά σύννεφα που φαίνονται στις εικόνες είναι τόσο χαμηλά σε θερμοκρασία ώστε είναι πιθανό να είναι σύννεφα που φέρουν βροχή ή χιόνι. Όπως θα περίμενε κανείς, ωστόσο, τα σύννεφα στον Δία είναι λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στη γη.






http://perierga.gr/
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...