Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Και τώρα η Νέμεσις για τους προδότες Κούρδους. Η Ρωσία άνοιξε τις πύλες απορρίπτωντας τελεσίγραφο των ΗΠΑ-SDF: Τουρκικά μαχητικά και σμήνος UCAV σφυροκοπούν όλη την κουρδική Β.Συρία!

σχόλιο Γ.Θ : Όταν το τουρκικό κράτος έσφαζε τους Κούρδους, η Συριακή κυβέρνηση άνοιγε τα σύνορα για να τους προστατέψει και περιθάλψει. Το ευχαριστώ του αχάριστου αυτού λαού το βλέπουμε αυτές τις μέρες που οι αμερικανοκούρδοι ξέχασαν ότι η Συρία δεν είναι Κουρδική. Όσες ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες και αν σηκώσουν οι απόγονοι των τσετών της Μικρασιατικής καταστροφής θα έχουν απέναντί τους την Μεγάλη Ρωσία που και εκείνη κρατά τα κλειδιά για την ίδρυση του Κουρδιστάν

Τελικά η ανοησία των Κούρδων είναι απεριόριστη καθώς έβγαλαν ανακοίνωση (βίντεο παρακάτω) με το οποίο απείλησαν ρωσικές και συριακές δυνάμεις σε αντίποινα για την επιδρομή που δέχτηκαν στην Deir Ezzor. Αντίστοιχη ανακοίνωση έβγαλαν και οι ΗΠΑ με την οποία δήλωναν την ετοιμότητα να υπερασπιστούν τους συνάδελφους Κούρδους SDF.

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση. Εδωσε το πράσινο φως να επιτεθεί η Τουρκία στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν.

Ηταν μια ενέργεια έτοιμη εδώ και καιρό. Αντί οι Κούρδοι να ευχαριστήσουν την Ρωσία που απέτρεψε την Τουρκική εισβολή σε Αφρίν και Ιεράπολη, εντούτοις γύρισαν εναντίον της για να εξυπηρετήσουν συμφεροντα άλλων…

Βομβαρδισμοί ακούγονται από Αφρίν μέχρι Καμισλί….

Να δούμε αν θα ακολουθήσει και τουρκική χερσαία εισβολή ή η Ρωσία θα θέσει «στοπ» σε πρώτη φάση.

Τελικά ο Ερντογάν «πήρε το πράσινο φως και πάτησε το κουμπί» στην Συρία υλοποιώντας αιφνιδιαστική νυκτερινή αεροπορική επιδρομή στην Αφρίν κατά των Κούρδων, λειτουργώντας παράλληλα και ως προειδοποίηση για τους Κούρδους στο Ιράκ που ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) κάνοντας χρήση μοίρας μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV) και μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησαν επιδρομή εντός συριακού εδάφους κατά περιοχής που ανήκει η πόλη Αφριν.

Από το απόγευμα ολόκληρη η 8η αεροπορική στο Ντιγιαρμπακίρ ήταν σε ύψιστη ετοιμότητα και όλες οι κινήσεις μαρτυρούσαν πολεμική επιχείρηση μέσα στην νύχτα.

Λεπτομέρειες δεν έχουμε προς το παρόν, αναμένοντας επίσημη ανακοίνωση από το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν είναι εξοργισμένος με τον Μπαρζανί και τους Κούρδους του Ιράκ για την απόφαση τους παρά τις διεθνείς παραινέσεις να προχωρήσουν στο δημοψήφισμα, που θα δώσει «σάρκα και οστά» στην δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος για το θέμα είναι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του Ιράκ , τις ΗΠΑ και την ΕΕ και το Ιράν , παρά την κόντρα , και όλοι μα όλοι τους λεκτικά τον στηρίζουν όμως η απόφαση έχει παρθεί εδώ και πολλά χρόνια .

Το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και η διαδικασία του δημοψηφίσματος και της ανεξαρτησίας του νέου μορφώματος των Κούρδων έχει αποφασισθεί και δεν αναιρείται.

Γι αυτό οι Τούρκοι είναι έτοιμοι ακόμη και για εισβολή στο Ιράκ ερχόμενοι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους ετοιμοπόλεμους και καλά εξοπλισμένους πλέον Πεσμεργκά.

Το πρωί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτική άσκηση στα ιρακινά σύνορα , όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στην Άγκυρα μια εβδομάδα πριν από το κουρδικό δημοψήφισμα .

Πληροφορίες αναφέρουν εκ νέου την πλήρη ετοιμότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας , μονάδων επιθετικών ελικοπτέρων καθώς και σμήνους μη επανδρωμένων εξοπλισμένων αεροχημάτων για «άσκηση» στην ίδια περιοχή αλλά μάλλον εννοούν εισβολή στο Ιράκ.

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου κουρδικό δημοψήφισμα αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας, και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή.



Η Τουρκία, απαιτεί επισταμένα την ακύρωση της ψηφοφορίας, χαρακτηρίζοντας ως προκλητικότατη κίνηση που θα δημιουργούσε εντάσεις και θα αποσπούσε την προσοχή από τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.

Σε σχετικά ανακοίνωση , Τούρκοι ανώτατοι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι θα διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις που θα στοχεύουν σε μαχητικές ομάδες (ΡΚΚ) στην παραμεθόρια αυτή περιοχή, οι οποίες θα συνεχιστούν ταυτόχρονα με την στρατιωτική άσκηση.

Όλα λοιπόν είναι πιθανά από τον Σουλτάνο Ερντογάν και όλα …..τα σενάρια είναι στο τραπέζι , αλλά το κλεδί για το κράτος του Κουρδιστάν το κρατάει η Ρωσία…


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...