Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εβραϊκής καταγωγής αριστερός υποψήφιος αναπολεί την προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας (και ουδείς δημοκράτης «σοκάρεται»)

Ο Gregor Gysi, του κόμματος ‘Die Linke’ (‘Η Αριστερά’), του κόμματος που κυριολεκτικά αντιπροσωπεύει την συνέχεια του κομμουνιστικού κόμματος που διηύθυνε τη δικτατορία στην Ανατολική Γερμανία, επέλεξε μια παράξενη αφίσα για την προεκλογική του εκστρατεία. Έχει μια μόνο λέξη, "Trotzdem!", Που σημαίνει "Παρ’ όλα αυτά".


Πρόκειται σαφώς για αναφορά στον Γερμανό (για πολλούς από μητέρα εβραϊκής καταγωγής) κομμουνιστή Karl Liebknecht, του οποίου το τελευταίο άρθρο, πριν σκοτωθεί από Γερμανούς πατριώτες, έφερε τον τίτλο "Trotz alledem", μια παραλλαγή του ίδιου πράγματος.

Σε μια συνέντευξη, ο Gysi παραδέχτηκε ότι αναφέρεται στα λόγια του Λέμκνεχτ.



Ο Liebknecht, δικηγόρος στο επάγγελμα, θαύμαζε τη μπολσεβίκικη επανάσταση στη Ρωσία και μαζί με την πολωνοεβραία μαρξίστρια Ρόζα Λούξεμπουργκ, προσπαθούσε να οργανώσει κάτι αντίστοιχο στη Γερμανία και είναι αυτοί που τον Ιανουάριο του 1919 κατεύθυναν στο Βερολίνο την λεγόμενη εξέγερση των «Σπαρτακιστών», με σκοπό την εγκαθίδρυση κομμουνιστικής διακυβέρνησης στο πρότυπο της Σοβιετικής Ένωσης.



Πάνω: "Σπαρτακιστές" - Κάτω: "Freikorps"

Οι αντικομμουνιστικές πατριωτικές πολιτοφυλακές ‘Freikorps’ (δηλ. «Ελεύθερα Σώματα», τα οποία είχε επιστρατεύσει ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Φρίντριχ Έμπερτ για να καταστείλουν την εξέγερση των Σπαρτακιστών και αποτελούνταν κυρίως από βετεράνους του Α΄ παγκοσμίου πολέμου), συνέθλιψαν την προσπάθειά τους για επανάσταση και τους σκότωσαν και τους δύο. Είναι όμως συναρπαστικό το γεγονός ότι ένας εβραϊκής καταγωγής υποψήφιος θυμίζει αυτή την εποχή με θαυμασμό και, φυσικά, ατιμωρησία. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανείς στη γερμανική ελίτ δεν θα περιγράψει την κίνησή του ως «σκανδαλώδη», το ότι ένας πολιτικός αντίπαλος εκφράζει νοσταλγία για έναν κομμουνιστή επαναστάτη που αντιτίθεται στη δημοκρατία και ήθελε να θεσπίσει μια δικτατορία, παίρνοντας σαν πρότυπο το καθεστώς που κατέσφαξε εκατομμύρια ανθρώπους.

Αντιπαραθέστε αυτό με την αντίδραση σε έναν υποψήφιο του AfD, τον Ulrich Oehme, ο οποίος πραγματοποίησε εκστρατεία στο Chemnitz με μια αφίσα που έλεγε "Alles für Deutschland".


Αυτό σημαίνει "Όλα για την Γερμανία", κάτι που αποτελεί συχνό σλόγκαν όλες τις εποχές στην πολιτική. Δυστυχώς για τον Oehme, φαίνεται ότι η εθνικοσοσιαλιστική (ναζιστική) παραστρατιωτική οργάνωση ‘Sturmabteilung’ [Storm Division, γνωστή ως «Τάγματα Εφόδου»] χρησιμοποίησε το ίδιο σύνθημα, ακόμα και το αποτύπωσε στα μαχαίρια.


Ο Oehme δεν είχε ιδέα για την προηγούμενη χρήση του σλόγκαν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του. Μπορεί τελικά να διωχθεί για «χρήση ναζιστικών συμβόλων».
Όσο για τον Gysi, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα διωχθεί ούτε θα κατηγορηθεί.



Να υπενθυμίσουμε ότι ο Gysi το 2015, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κάθε χρόνο περισσότεροι Γερμανοί πεθαίνουν από ότι γεννιούνται... (Περίπου στο 4:29 αυτού του βίντεο)

http://redskywarning.blogspot.gr/2017/09/blog-post_23.html / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...