Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Στα βήματα των προφητειών της Αποκάλυψης η Κίνα

Τέλος οι κάρτες για την Κίνα! Έτσι θα «σηκώνουν» πλέον χρήματα από τα ΑΤΜ

σχόλιο Γ.Θ : Οι επικεφαλής της νέας τάξης δεν έχουν πατρίδα. Έχουν μόνο αφεντικό... και αυτό σκοτεινό.
Όταν οι ΗΠΑ θα αχρηστευτούν και κατακαούν, αυτοί που νομίζουν ότι κυβερνούν τον πλανήτη, θα τις πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες και θα μεταφερθούν σε άλλη χώρα μπαμπούλα για να συνεχίσουν από εκεί τα ερεβώδη σχέδιά τους. Ο δράκος της Κίνας έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει δράκος της Αποκάλυψης 



Μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που θα γίνονται οι αναλήψεις χρημάτων έρχεται στην Κίνα, όπου η τεχνολογία φέρνει πιο κοντά την Αποκάλυψη.

Σε αρκετά καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας (ABC) στο Τζινάν δεν θα χρειάζονται πλέον κάρτες για την ανάληψη χρημάτων.Μία γρήγορη αναγνώριση του προσώπου θα αρκεί.

«Δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις» λέει ο Σου Γιανρού, διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής στη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα.

Εκτός από την Αγροτική και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Κίνα έχουν εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ATM).

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί αναγνώρισης προσώπου, να σκανάρετε το πρόσωπο σας στην κάμερα, να εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου ή τον αριθμό ταυτότητά σας και στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε το ποσό της συναλλαγής και τον κωδικό πρόσβασης» εξηγεί ο Τζανγκ Μπαοτζίνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Τζανγκ εκτιμά ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αντιγραφής των τραπεζικών καρτών και παράλληλα να μειώσει την πιθανότητα να κρατήσει το μηχάνημα την κάρτα.

Το προσωπικό του τεχνολογικού τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι ασφαλές επειδή απαιτεί να εισάγεις τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης οι φωτογραφίες των πελατών θα συγκρίνονται με εκείνες του δημόσιου συστήματος ασφαλείας. Επιπλέονοι υπέρυθρες κάμερες μειώνουν τον κίνδυνο παράνομων συναλλαγών.

Η Αγροτική Τράπεζα ( ABC) δεν είναι η πρώτη τράπεζα στην Κίνα που εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το 2015 η China Merchants Bank ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στη νότια μητρόπολη Σεντζέν, ενώ το 2016 επέκτεινε την νέα υπηρεσία σε περίπου 1.000 ΑΤΜ σε 106 πόλεις. Ωστόσο η τεχνολογία αυτή έχει και την αρνητική της πλευρά, όπως το υψηλό κόστος συντήρησης και όχι μόνο.

«Πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες ίσως δυσκολευτούν να εμπιστευτούν ή να συνηθίσουν αυτό το σύστημα ανάληψης χρημάτων» υποστηρίζει ο Γιάνγκ Γκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζόου. Εκτιμά όμως ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Beijing Normal University παρουσίασε τον Απρίλιο τα πρώτα δοκιμαστικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου, και επέκτεινε την χρήση τους σε όλους τους κοιτώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 70% των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μηχανήματα για τους νέους φοιτητές.

Στην Ελλάδα σήμερα το σύστημα ανάληψης χρημάτων γίνεται με κάρτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει στο μέλλον και στη χώρα μας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...