Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : Έτσι θα ξέσπασει ο τρίτος παγκόσμιος !

Η Άγκυρα κλιμάκωσε σήμερα την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με πυροβόλα όπλα και εκτοξευτήρες πυραύλων κατά το μήκος των νότιων συνόρων της, τονίζοντας ότι η διάλυση των γειτονικών χωρών της μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.

Ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε στην τουρκική πρωτεύουσα ότι το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου εγείρει έναν μεγάλο κίνδυνο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα λάβει «κάθε απαραίτητο μέτρο» για να αποτρέψει παρόμοια βήματα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας της όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

«Μια αλλαγή που θα σημάνει τη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ εγείρει μια μεγάλη απειλή για την Τουρκία», επισήμανε ο Τσανικλί.

«Η διατάραξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Ιράκ θα πυροδοτήσει μια μεγαλύτερη, παγκόσμια απειλή, χωρίς ορατό τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα χωρίς προειδοποίηση ότι άρχισαν γυμνάσια στα σύνορα με το Ιράκ, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στρατιωτικά οχήματα, αναπτύχθηκαν στα σύνορα με το Ιράκ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ σήμερα ένας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τόνισε ότι είδε άρματα μάχης, που μετέφεραν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες να στρέφουν τα όπλα τους με στόχο την απέναντι πλευρά των συνόρων.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...