Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ομοβροντία αντιδράσεων από Χριστιανούς γονείς ενάντια στο τραγικό βιβλίο με Βούδες, Ινδιάνους και Ισλαμιστές

Του Άγγελου Ρούσσου

Ομοβροντία αντιδράσεων από Χριστιανούς γονείς ενάντια στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών. Οι ενστάσεις για τους νεωτερισμούς με τον Χριστό και την Παναγία σαν Ινδιάνους(!)
αλλά και όσα αναφέρονται περί του Ισλάμ έχουν προκαλέσεις μαζικές κινητοποιήσεις γονέων. Μαζικές αλλά όχι συντονισμένες… Κι αυτό είναι το κλειδί για το οποίο το υπουργείο Παιδείας τρίβει τα χέρια του. Καθώς άλλοι γονείς αιτούνται να μην διδαχθούν το τάδε απόσπασμα και άλλοι το δείνα…. Άλλοι πάλι ζητούν επιστροφή του βιβλίου.

Στο υπουργείο θεωρούν πως εξωεκπαιδευτικά κέντρα είναι αυτά που βρίσκονται πίσω από αυτές τις άναρχες και ασυντόνιστες κινητοποιήσεις και πως σύντομα θα σβήσουν από μόνες τους….

Σημειώνουν δε πως βάσει των εγκυκλίων που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί από το υπουργείο δεν μπορεί ένας γονέας να αιτηθεί μερική διδασκαλία του εκάστοτε μαθήματος παρά μόνο απαλλαγή και οι λόγοι που θα συντρέχουν να είναι πειστικοί και να έχουν να κάνουν με το θρήσκευμά του.

Στην προκειμένη περίπτωση θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται!

Σε κάθε περίπτωση το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από τον διάλογο υπουργείου Παιδείας – Εκκλησίας, έχει προκαλέσει κλιμακούμενες αντιδράσεις. Σύλλογοι γονεών αλλά και μεμονωμένα άτομα κατηγορούν υπουργείο και διοικούσα Εκκλησία πως με τα παρόντα βιβλία «αποχριστιανοποιούν» τους μαθητές.

Τελευταία παρέμβαση αυτή της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Γονέων για την Εκπαίδευση η οποία ζητάει άμεση επιστροφή των βιβλίων και σε επιστολή της αναφέρει τα εξής:

“Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που βρίσκονται στη Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση, δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι επιθυμούμε η παρεχόμενη στα παιδιά μας παιδεία στη Χώρα μας να είναι σύμφωνη με τους άξονες του Συντάγματος της πατρίδας μας και ακόλουθη των αρχών και αξιών που έθρεψαν ιστορικά το έθνος μας και διαμόρφωσαν την πολιτιστική του ταυτότητα και ιδιοπροσωπία. Δεν θα ανεχθούμε κανένα στοιχείο ξένο προς τις ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές μας παραδόσεις να νοθεύσει την αγωγή των παιδιών μας.
Για τον λόγο αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια αλλοιώσεως της χριστιανικής παιδείας των παιδιών μας και τον μέχρι τώρα χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και αναγκαζόμαστε με λύπη να επιστρέψουμε στην προισταμένη αρχή ως απαράδεκτους τους νέους φακέλους από τους οποίους στο εξής θα διδάσκεται στα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών”.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία τα αντορθόδοξα «βιβλία» των Θρησκευτικών πλην όμως δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για την προαναφερθείσα….σιγουριά του υπουργείου.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...