Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μειοψηφία σε είκοσι χρόνια οι χριστιανοί σε όλη την Ευρώπη!

Την ώρα που οι πιστοί μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, η ισλαμική εισβολή μέσω των μεταναστών αλώνει τη γηραιά ήπειρο. Χιλιάδες ενορίες κλείνουν, ενώ όλο και πιο πολλοί μιναρέδες σκιάζουν τις αξίες του δυτικού πολιτισμού

Από τη
Θεανώ Καρούτα


Mειοψηφία στο έδαφός τους θα είναι σε 20 χρόνια οι χριστιανοί της Ευρώπης, αφού, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, οι πιστοί του χριστιανισμού πληθυσμιακά μειώνονται και γερνούν, την ίδια ώρα που το Ισλάμ ανθεί και μετεγκαθίσταται δυναμικά στη γηραιά ήπειρο μέσω των μεταναστών. Οι μιναρέδες αυξάνονται την ίδια ώρα που εκκλησίες κλείνουν ή συνενώνονται και τζαμιά τεραστίων διαστάσεων, που αποτελούν, εκτός από χώρους προσευχής, και χώρους συνεστίασης και κοινωνικοποίησης για χιλιάδες μουσουλμάνους, ανεγείρονται. Σήμερα η ανέγερση ενός τεμένους εγείρει πολλά ζητήματα καθώς, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, αποτελεί εστία γκετοποίησης και ριζοσπαστικοποίησης, πηγή φόβου και απειλής λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ισλαμιστικού εξτρεμισμού, την ίδια ώρα που το αντίπαλο δέος, ο χριστιανισμός, φθίνει.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική Διάσκεψη των Επισκόπων για τους πιστούς του χριστιανισμού στη Γερμανία το 2016 είναι συγκλονιστικά και ενδεικτικά. Μέσα σε έναν χρόνο η γερμανική Καθολική Εκκλησία έχασε 162.093 πιστούς, ενώ 537 ενορίες έκλεισαν. Από το 1996 έως σήμερα το ένα τέταρτο των καθολικών κοινοτήτων έχει πάψει να υφίσταται. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι χριστιανοί στη Γερμανία θα έχουν γίνει μειονότητα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια! Περίπου το 60% των πολιτών της χώρας δηλώνουν σήμερα χριστιανοί, κυρίως καθολικοί και προτεστάντες, όμως ο αριθμός αυτός μειώνεται κατά 500.000 ετησίως μόνο από τους θανάτους. Μεταξύ του 2010 και του 2015 οι θάνατοι χριστιανών ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά σχεδόν 6.000.000. «Οι στατιστικές αποτυπώνονται απόλυτα στην εικόνα που αντικρίζει κανείς τα πρωινά της Κυριακής στις γερμανικές πόλεις, δηλαδή στις άδειες εκκλησίες» επιβεβαίωσε με θλίψη ο θεολόγος Τζορτζ Βίγκελ. Ενδεικτικά, στη μητρόπολη του Τριρ, τοποθεσία της παλαιότερης καθολικής κοινότητας και γενέτειρα του Καρλ Μαρξ, ο αριθμός των ενοριών θα μειωθεί από 903 σε 35 έως το 2020, σύμφωνα με τον επίσκοπο Στέφαν Ακερμαν - μείωση άνω του 90%. Στη μητρόπολη του Εσεν έχουν ήδη κλείσει μέσα σε λίγα χρόνια περισσότερες από 200 ενορίες. Ο αριθμός τους μειώθηκε από 259 σε 43.

Η δημογραφική παρακμή «συνεργάζεται» με τη θρησκευτική κρίση και μοναδικός χαμένος βγαίνει ο χριστιανισμός, την ώρα που το Ισλάμ κερδίζει έδαφος. Φημισμένες επισκοπικές έδρες της Γερμανίας έμειναν χωρίς ιερείς το 2016, όταν κανένα τέμενος δεν μένει χωρίς ιμάμη. Τα τζαμιά στην Ευρώπη σήμερα, όποια μορφή και αν έχουν, επίσημα ή κρυφά, αποτελούν αναμφίβολα, εκτός από τόπους λατρείας, τόπους κοινωνικοποίησης, δικτύωσης και ζυμώσεων, και η ανέγερσή τους είθισται να σηματοδοτεί και την αλλαγή της γειτονιάς γύρω τους. Σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη η μεγάλη αύξησή τους στον ευρωπαϊκό χώρο, λαμβανομένης δε υπόψη της τεράστιας χωρητικότητας κάποιων εξ αυτών σε πιστούς το μουσουλμανικό στοιχείο φαίνεται να αλώνει τη γεωγραφική περιοχή στην οποία άλλοτε υπερίσχυε ο χριστιανισμός.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ευρωπαϊκού οργανισμού Network of European Foundations «Mosques in Europe. Why a solution has become a problem», πριν από επτά χρόνια υπήρχαν κατά προσέγγιση στην Ευρώπη 11.000 τεμένη. Η Γερμανία κρατούσε από τότε τα πρωτεία, έχοντας τη μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι έχει 2.600 τζαμιά με περίπου 1.269 μουσουλμάνους ανά τζαμί, όταν τη δεκαετία του 1980 υπήρχαν μόλις 700 τεμένη στη γερμανική επικράτεια. Το πιο ενδιαφέρον είναι βέβαια ότι τα 900 από αυτά τα ελέγχει η Τουρκία, είτε απευθείας από το κράτος είτε μέσω της οργάνωσης DITIB, της Τουρκικής - Ισλαμικής Ενωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Η DITIB έχει χτίσει εκατοντάδες τζαμιά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και έχει φροντίσει για τη στελέχωσή τους με κληρικούς, των οποίων τους μισθούς πληρώνει από τα ταμεία της. Η Σαουδική Αραβία, από την πλευρά της, προσφέρθηκε να αναλάβει την κατασκευή ακόμη 200 τεμενών στο γερμανικό έδαφος, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προκύπτουν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές από τη Μέση Ανατολή προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να πει ότι η σαουδαραβική προσφορά δεν έχει να κάνει με την ευκολότερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Σε αριθμό τζαμιών στην Ε.Ε. τη Γερμανία ακολουθούν η Γαλλία με 2.100 τεμένη, το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.500, η Ιταλία με 764, η Ισπανία με 668 και το Βέλγιο με 330. Στα Βαλκάνια τα πρωτεία κατέχει η Βοσνία με 1.867 μουσουλμανικούς τόπους λατρείας, μεγαλύτερη ανησυχία όμως προκαλούν τα τζαμιά των σαλαφιστών. Το Ισλάμ δεν είναι μία ενιαία θρησκεία και οι σαλαφιστές είναι οι πλέον ακραίοι, οι υπερσυντηρητικοί σουνίτες μουσουλμάνοι. Πλέον τα 120 σαλαφιστικά τζαμιά της Γαλλίας, τα 79 της Καταλονίας και τα περισσότερα από 100 της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται σταθερά στο μικροσκόπιο των Αρχών.

"Δημοκρατια"
http://www.dimokratianews.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...