Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Ρωσία θα κατασκευάσει νέο αεροπλανοφόρο

Ολοι γνωρίζουμε το γνωστό Ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ.
Τώρα η Ρωσία έχει στα σχέδια την κατασκευή του δεύτερου αεροπλανοφόρου,που θα φέρει το όνομα Storm.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ερευνητικού κέντρου, Βλαντιμίρ Pepelyaev, η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου, μόλις ο πελάτης εγκρίνει το έργο και όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση επιλυθούν.
Το πιο πιθανό, το νέο αεροπλανοφόρο θα κατασκευαστεί στο Sevmash,από τη ναυπηγική βιομηχανία.
Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Pepelyaev, οι βασικές παράμετροι του νέου πλοίου (μετατόπιση, μήκος, πλάτος, σχέδιο), καθώς και η σύνθεση της ομάδας των αεροπλάνων,ο οπλισμός,η μονάδα παραγωγής ενέργειας και τα τεχνικά μέσα του πλοίου μπορεί να ποικίλουν.
«Το αεροπλανοφόρο πολλαπλών χρήσεων θα έχει συνολικό εκτόπισμα περίπου 95.000 τόνους. Το μήκος, το πλάτος και το σχέδιο του θα απαρτίζουν 330 × 42 × 11 μ. Το πλάτος του καταστρώματος πτήσης θα είναι 85 μέτρα,» είπε ο Pepelyaev στο Πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η πλήρης και αντοχή ταχύτητες του αεροπλανοφόρου θα απαρτίζουν 26-30 και 14 κόμβους.

«Το έργο προβλέπει αυτονομία 90 ημερών. Το πλοίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει ένα απόθεμα καυσίμου έως και 6.000 τόνους και το πλήρωμα θα είναι μέχρι 4.000 άτομα. Το αεροπλανοφόρο "Θύελλα" θα είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...