Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Προειδοποίηση προς Ρώσους: Μην πάτε Τουρκία... Έρχονται εξελίξεις!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτήματα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δημιουργεί η προειδοποίηση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προς Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην Τουρκία γιατί αναμένονται «καυτές» εξελίξεις.



Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στον διπλωματικό τομέα, αναγράφεται η συμβουλή προς Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να πηγαίνουν στην Τουρκία γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουν απρόοπτες εξελίξεις και σοβαρά προβλήματα,

Αλλά το πιο ενδιαφέρων είναι ότι δόθηκαν και οδηγίες που ενημερώνουν για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, όπου διεξάγεται ένα πολύ κρίσιμο και εκρηκτικό δημοψήφισμα που μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Στις οδηγίες, (Kilavuz), αυτές, γίνεται και μια ανάλυση της πολιτικής κατάστασης με τις αντιμαχόμενες πλευρές στο δημοψήφισμα και το πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έχει βαρύνει τον τελευταίο καιρό, ενώ οι ρωσικές κινήσεις στην Συρία όπου οι Ρώσοι συμπράττουν με τους Κούρδους, έχουν εξοργίσει την Άγκυρα που βλέπει πλέον την Μόσχα να βρίσκεται απέναντι της στην καυτή σκακιέρα του συριακού προβλήματος. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και την τουριστική κίνηση από Ρωσία ,κάτι που στην Τουρκία έλπιζαν να βοηθήσει την ήδη προβληματική τουρκική οικονομία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

https://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...