Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ προς Αμερικανούς τουρίστες: Προσοχή, κινδυνεύετε στην Τουρκία


Θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας

Μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε χθες το Ισραήλ και οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία, με την οποία καλούν τους Αμερικανούς πολίτες που θα επισκεφθούν την Τουρκία να προσέχουν "λόγω της αυξανόμενης απειλής από τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων".
Ταυτόχρονα με την οδηγία ζητείται από τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους.

Στην οδηγία αναφέρονται οι περιπτώσεις που έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις τους προηγούμενους μήνες, σε περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών.
Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η οδηγία εκδόθηκε μια μέρα πριν την επ΄σικεψη του νέου Αμερικανού ΥΠΕΞ, του κ. Τίλλερσον, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί και έχει εκπονήσει ειδικά σενάρια αντιμετώπισης θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Αυτό μάλιστα αναμένεται να συμβεί εξαιρετικά σύντομα, μιλάμε για το ερχόμενο τρίμηνο. Μέσα στα πλάνα αντιδράσεις, περιλαμβάνεται ακόμα και η εκκένωση αμερικανών πολιτών και διπλωμάτων από την χώρα! Οι κινήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα αλλά και των υπηρεσιών ασφαλείας όπως είναι λογικό κρατούνται επτασφράγιστες. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στο Ισραήλ που ήδη έχει αποσύρει το μη απαραίτητο προσωπικό από την χώρα εδώ και μήνες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...