Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σε νευρικό κλονισμό οι Τούρκοι από τη στήριξη της Ρωσίας στους Κούρδους

Έντονα παράπονα στον Ρώσο επιτετραμένο στην Άγκυρα έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο Τούρκου στρατιώτη από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος πυροβόλησε από περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο και όπου δραστηριοποιούνται ρωσικές δυνάμεις.

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τη μεθοριακή περιοχή Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μετά τον θάνατο του στρατιώτη από πυρά που εκτοξεύθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου είπε ότι η Τουρκία αναμένει από τη Ρωσία να σεβαστεί τις ευαισθησίες της και χαρακτήρισε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν Ρώσους στρατιώτες με μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής «δυσάρεστες».

«Ο επιτετραμμένος κλήθηκε την Τετάρτη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ακόμη ότι «η συμπερίληψη των μαχητών των YPG στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος είναι απαράδεκτη».

«Οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες να λάβουν μέρος στην επιχείρηση σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό», κατέληξε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...