Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Λεπέν: 40 χρόνια μετανάστευσης δημιούργησαν την πιθανότητα εμφυλίου

Πιστή στη λογική των κλειστών κοινωνιών και συνόρων, καθώς και στην αντιμεταναστευτική της ρητορική εμφανίστηκε σε ομιλία της τη Δευτέρα η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν Λεπέν, δηλώνοντας σε ομιλία της πως «40 χρόνια μετανάστευσης και έλλειψης πολιτικής, δημιούργησαν την προοπτική ενός πιθανού εμφυλίου πολέμου».

Kάλεσε τους Γάλλους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες, σε μία «εθνική συνεννόηση»

Ο Λεπέν κάλεσε τους Γάλλους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες, σε μία «εθνική συνεννόηση», θέτοντας θέμα αναθεώρησης των κανόνων για την παροχή ιθαγένειας στους πολίτες εκτός Γαλλίας. Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, η οποία διατηρεί την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των εκλογών, αποδοκίμασε τις πολιτικές μετανάστευσης που ακολουθεί τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, τονίζοντας πως, στην ουσία, δεν υπήρχε οποιαδήποτε πολιτική ή σχέδιο. «Η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο περισσότερο ανεξέλεγκτη, από τα εκατομμύρια μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στη Γαλλία», δήλωσε.

Τόνισε, δε, πως «κάποιοι έχουν δημιουργηθεί κοινότητες τους και ζήσουν χρησιμοποιώντας μία γλώσσα και σύμφωνα με έθιμα και νόμους που δεν ανήκουν στη Γαλλία. Κάποιοι από αυτούς, θέλουν να κάνουν πόλεμο κατά της Γαλλίας».

«Η προοπτική ενός εμφυλίου δεν είναι πλέον μία φαντασίωση. Ο αντικειμενικός παρατηρητής το βλέπει στον εκφοβισμό, στις αντιγαλλικές επιθέσεις, στα τρομοκρατικά χτυπήματα», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στα γεγονότα που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Παρίσι και στις άλλες μεγαλουπόλεις της Γαλλίας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...