Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Σοβαρά «πλήγματα» στον τουρκικό στρατό από καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων μαχητών.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες  τραυματίστηκαν σε επιθέσεις του PKK σε στρατιωτικές βάσεις. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι οι Τούρκοι στρατιώτες στην  κυριολεξία «τρέμουν και τον ίσκιο τους» από τις αιφνιδιαστικές καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία. Ειδικά, μεμονωμένα φυλάκια και απομακρυσμένα στρατόπεδα αποτελούν σύμφωνα με ειδικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, « πεδίο δόξης λαμπρό», για τους σκληροτράχηλους αντάρτες του ΡΚΚ.     
Αυτός  ο  διαφαινόμενος «ανοικτός πόλεμος» μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων, θα έχει και συνέχεια μέσα στις τουρκικές πόλεις μετατρεπόμενος σε έναν άγριο και αιματηρό αστικό πόλεμο.
bingol
Ως αποτέλεσμα τώρα των τελευταίον επιθέσεων ,  τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες  τραυματίστηκαν στις 2 Αυγούστου, σε νέες επιθέσεις  που πραγματοποιήθηκαν από την ένοπλη πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στην κουρδική επαρχία Ağrı στην ανατολική Τουρκία, αναφέρει η κουρδική εφημερίδα kurdishdailynews.org . Ένα τρακτέρ γεμάτο με δύο τόνους εκρηκτικά έπεσε πάνω σε φυλάκιο της Χωροφυλακής στα περίχωρα της πόλης Ντογούμπαγιαζίτ, μετέδωσε το πρκατορείο Ανατολή.
Οι Κούρδοι πάνοπλοι μαχητές δυνάμεις επιτέθηκαν  αιφνιδιαστικά σε μια νέα επιχείρηση καταδρομικού χαρακτήρα σε σταθμό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Dogubeyazit, σε αντίποινα για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς και το άδικο θάνατο δεκάδων Κούρδων αμάχων  στην περιοχή του όρους  Καντίλ .
Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή.
Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν σε μια άλλη  επίθεση του ΡΚΚ στις 2 Αυγούστου στην περιοχή της Midyat νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν  με τις κουρδικές δυνάμεις.
Σε  ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, καταδεικνύεται σαφέστατα ότι η τουρκική ανώτατη πολιτική ηγεσία από τον  Ερντογάν και τον Νταβούτογλου οδηγούν την Τουρκία σε  «επικίνδυνες ατραπούς», ξυπνώντας τον εθνικισμό 35 εκατομμυρίων Κούρδων  οι οποίοι ποθούν την δημιουργία του δικού τους ανεξάρτητου κράτους. Η συμφωνία των Τούρκων με τους Αμερικανούς για κοινή δράση εναντίων των Τζιχαντιστών ,περιελάμβανε προφανώς και την «άδεια» για την εξολόθρευση εκατοντάδων Κούρδων μαχητών στο Ιράκ και την Συρία.
Οι Κούρδοι με την δυναμική που διαθέτουν για την δημιουργία του αποκαλούμενου  δικούς κράτους (Κουρδιστάν) , « ετοιμάζονται» από καιρό για την επικείμενη  «τελική μάχη» με την Άγκυρα, η οποία ήταν εκ των πραγμάτων είναι  αναπόφευκτη. Στις τάξεις των Κούρδων που εδρεύουν σε Συρία , Ιράκ και Τουρκία υπάρχουν χιλιάδες εμπειροπόλεμοι  μαχητές , που διαθέτουν καλό οπλισμό για χερσαίες επιχειρήσεις με τον τουρκικό στρατό. Οι Κούρδοι επισημαίνουμε  ότι είναι αποφασισμένοι για « όλα» σε αντίθεση  με τους Τούρκους στρατιώτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την  θητεία τους  και  να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Αυτό είναι  και το « κλειδί» των εξελίξεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Η Τουρκία προσπαθεί να ολοκληρώσει το απάνθρωπο έργο της εθνοκάθαρσης της χώρας,  μετά τις  γενοκτονίες των ελλήνων Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας , με την ολοκληρωτική εξόντωση των Κούρδων σε τρεις χώρες ( Τουρκία-Συρία-Ιράκ).  Μόνο που αυτήν την φορά οι Τούρκοι  θα αντιμετωπίσουν  την ίδια την  μοίρα τους !!!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...