Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Χάλασε το φωτοτυπικό στο ΙΚΑ Ορεστιάδας - Συστήνεται 12μελης επιτροπή για διεξαγωγή έρευνας!

Του Στρατή Μαζίδη
 

Χάλασε το φωτοτυπικό του ΙΚΑ Ορεστιάδας για το οποίο είχε συσταθεί 3μελής επιτροπή (με επιπλέον τρία αναπληρωματικά μέλη), ώστε να εποπτεύεται η καλή λειτουργία του.

Συστήνεται άμεσα 12μελης επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της βλάβης, ώστε να εκδόσει πόρισμα, να το δώσει στη διευθύντρια, να συγκαλέσει συμβούλιο, να πάρει έγκριση να το φτιάξει, να κηρύξει διαγωνισμό με 1002 λεπτομέρειες που ορίζει ο νόμος, ώστε μετά από 3-4 μήνες (ή χρόνια;) να το φτιάξει με κόστος πολλαπλάσιο από ό,τι θα το φτιάχναμε εμείς.
Ναι, το παραπάνω δεν είναι αληθές. Ακόμη δε χάλασε το φωτοτυπικό, αλλά ό,τι χαλά στο Δημόσιο, περίπου έτσι επισκευάζεται.
Πράγματα και διαδικασίες που απλά γίνονται σε λίγα λεπτά ή δεν χρειάζεται κιόλας να υπάρχουν, διεκπεραιώνονται όσο πιο περίπλοκα, χρονοβόρα και εκνευριστικά γίνεται.
Την ώρα που ο κόσμος ταλαιπωρείται ή αναμένει μήνες να καταμετρηθούν τα ένσημά του μπας και βγει στη σύνταξη, συστήνονται ηλίθιες επιτροπές.
Την ώρα που οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται επί ώρες στα γκισέ του ΙΚΑ γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός μοντέλου σωστής και ταχείας εξυπηρέτησης, στο ΙΚΑ επιβλέπουν το φωτοτυπικό.
Λογικά θα προκύψουν και άλλες επιτροπές για να επιβλέπεται το σκάνερ, το πρίντερ, το ποντίκι, ο κλιματισμός κ.ο.κ.
...
Αυτό το δημόσιο πληρώνουμε. Για αυτό το δημόσιο θα μας επιβάλλουν εφάπαξ περιουσιακό φόρο και μας υποχρεώνουν τα τελευταία χρόνια σε διαφόρων ειδών χαράτσια, ανεργία, υπέρογκα ΦΠΑ, πανάκριβα καύσιμα, ΕΝΦΙΑ και τρόπον τινά κατασχεμένα τα χρήματά μας με τα capital controls.
 

Αυτό το σαθρό, δυσλειτουργικό, παρασιτικό μόρφωμα. Και μην πει κανείς πως έτσι ορίζει ο νόμος. Είχαν 3-4 δεκαετίες όλοι αυτοί, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν μέσα από το παράθυρο, για να σχεδιάσουν το σωστό - λειτουργικό μοντέλο και να απαιτήσουν την εφαρμογή του. Βολεύτηκαν όμως κι αυτοί. Το κράτος "πλέρωνε".

http://www.freepen.gr/2015/08/12.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...