Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ…ΤΟΥΡΚΩΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Burası Yunanıstan Türklerin olacak», η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αποκαλύπτει ότι...
οι μεγάλες και διεθνώς γνωστές ελληνικές τουριστικές μαρίνες θα περάσουν σε τουρκικά χέρια, υλοποιώντας το παλιό όνειρο των Τούρκων να κυριαρχήσουν σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός του Αιγαίου πελάγους.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα σε ανταπόκριση της από την Μυτιλήνη, αναφέρει ότι η γνώστη τούρκικη εταιρεία Setur, που ανήκει στον γνωστή οικογένεια των Τούρκων μεγιστάνων, Vehbi Koç, εκμεταλλευομένη την ελληνική οικονομική κρίση και το βγάλσιμο στο σφυρί των ελληνικών μαρίνων ετοιμάζεται να εξορμήσει για να αγοράσει σε συμφέρουσες τιμές δυο μεγάλες ελληνικές τουριστικές μαρίνες σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της εταιρείας, Üstün Özbey, η τουρκική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει τα παζαρέματα για την αγορά αυτών των δυο μαρίνων, που θα τις προσθέσει στην μεγάλη αλυσίδα των μαρίνων που βρίσκονται υπό την κατοχή της τουρκικής εταιρίας, με δυνατότητα φιλοξενίας 6 χιλιάδων 58 ιδιωτικών κότερων.

Ο Üstün Özbey δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι μαρίνες αυτές, από τις οποίες η μια βρίσκεται στην Μυτιλήνη, έχουν αξία όσο και το… πετρέλαιο του Αιγαίου και αποκτά ιδιαίτερη σημασία ότι θα περάσουν σε τουρκικά χεριά σαν ένα σημαντικό βήμα για την τουρκική κυριαρχία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Έτσι το αντιλαμβάνονται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Άρχισε δηλαδή το μεγάλο ελληνικό ξεπούλημα και οι Τούρκοι, πάντα πρώτοι, τρέχουν να αρπάξουν ό,τι μπορούν.

Αλήθεια, η εθνική κυριαρχία ξεπουλιέται σε Τούρκους στον βωμό της ελληνικής οικονομικής και εθνικής κρίσης και δεν βρίσκεται κανένας να σταματήσει αυτό το καινουργιο κατρακύλισμα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...