Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εμίρ Κουστουρίτσα: Οι ΗΠΑ μπορεί να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

O βραβευμένος σκηνοθέτης πιστεύει ότι η επόμενη παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να αρχίσει όταν το Πεντάγωνο αποφασίσει να βομβαρδίσει το τηλεοπτικό κανάλι RT.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, γράφει ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει όταν οι ΗΠΑ τελικά κουραστούν με το τηλεοπτικό κανάλι RT, αποφασίσουν να το βομβαρδίσουν και σε αντίποινα η Ρωσία θα καταστρέψει το CNN.
«Τα πάντα είναι διαφορετικά από ότι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου! Κατόπιν τούτου είναι ανώφελο να μιλάμε για μια επιστροφή στο πώς ήταν τα πράγματα και να ακούμε τον Χένρι Κίσινγκερ να μας τρομάζει. Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει γίνει η ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία , η Ρωσία έχει ανακάμψει από την περεστρόικα, η Ινδία εξελίσσεται σε ένα τζίνι, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δεν υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί έχουν τον πιο οργανωμένο στρατό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ο άλυτος γρίφος για τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ, οι οποίοι έχουν αποκαλέσει έναν από τους ρωσικούς πυραύλους «Σατανά». »
«Ο διάβολος ποτέ δεν έρχεται μόνος του! Παράλληλα με αυτόν τον πύραυλο και πολλές άλλες καινοτομίες, το τηλεοπτικό κανάλι RT έχει εμφανιστεί επίσης ανάμεσα στο ρωσικό οπλοστάσιο».
«Το πρόγραμμα του RΤ μεταδίδεται στα αγγλικά, το παρακολουθούν περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε 200 χώρες. Το μυστικό της επιτυχίας της συγκεκριμένης τηλεόρασης είναι η συντριβή του στερεότυπου των καλών και των κακών του χολλυγουντιανού CNN, όπου οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι, οι Ρώσοι, οι Σέρβοι είναι οι κακοποιοί και οι λευκοί Αμερικανοί, όπου κι αν κοιτάξουμε, είναι ΟΚ! »
«Μέλοι του Κογκρέσσου, καθώς και εκείνοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενοχλούνται διαρκώς με το RT,» γράφει ο Κουστουρίτσα, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος Κουστουρίτσα αποκαλεί «Jim Kerry,» είναι «ο πιο ηχηρός.»
«Ο Κέρι και οι βουλευτές ενοχλούνται από το γεγονός ότι το RT στέλνει σήματα ότι ο κόσμος δεν καθορίζεται από τη μοιρολατρία του φιλελεύθερου καπιταλισμού, ότι οι ΗΠΑ οδηγούν τον κόσμο στο χάος, ότι η Monsanto δεν παράγει υγιεινά τρόφιμα, ότι η Coca-Cola είναι ιδανική για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων και όχι για το στομάχι του ανθρώπου, ότι στη Σερβία το ποσοστό των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999, ότι ο κοινωνικός σχεδιασμός της Αμερικής αποτυγχάνει από μέρα σε μέρα, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα της CIA είναι στην ουκρανική κρίση, και ότι η Blackwater πυροβόλησε την ουκρανική αστυνομία, και όχι οι ακτιβιστές του Μαϊντάν. »
Αντίθετα, γράφει ο σκηνοθέτης, «το CNN σε απευθείας μεταδόσεις διαβεβαιώνει ότι από το 1990 η Αμερική ηγείται ανθρωπιστικών δράσειων και όχι πολέμων κι ότι από τα στρατιωτικά αεροσκάφη πέφτουν άγγελοι και όχι βόμβες!»
«Όσο περνά ο καιρός το RT όλο και περισσότερο θα απομυθοποιεί το αμερικανικό όνειρο και στην ώρα αιχμής της τηλεθέασης θα αποκαλύπτει την αλήθεια που κρύβεται εδώ και δεκαετίες από τα μάτια και την καρδιά του μέσου Αμερικανού, μέσα στο σπίτι του, σε τέλεια αγγλικά, καλύτερα από ό, τι χρησιμοποιούν στο CNN.»
 

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...