Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δυο ένοπλοι νεκροί έξω από εκθεσιακό χώρο που φιλοξενούσε διαγωνισμό σκίτσων για τον Μωάμεθ, στο Τέξας.

Δυο ένοπλοι έπεσαν νεκροί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών,
έξω από εκθεσιακό χώρο, που φιλοξενούσε διαγωνισμό σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ, την Κυριακή το απόγευμα στο Τέξας, με αποτέλεσμα οι ύποπτοι να χάσουν τη ζωή τους και ο αστυνομικός να υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές το περιστατικό συνέβη στο Curtis Culwell Center, σε προάστιο, περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Ντάλλας..Ένας αστυνομικός ενημέρωσε τον κόσμο πως κατά το συμβάν τραυματίστηκαν δυο ένοπλοι που φέρονται ως ύποπτοι και άλλος ένας αστυνομικός. Λίγο αργότερα υπήρξε ενημέρωση πως οι ύποπτοι ήταν νεκροί.

To FBI, σε ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως «οι δυο ύποπτοι, έφτασαν με το αυτοκίνητό τους μπροστά από τον εκθεσιακό χώρο και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες ασφαλείας. Αυτοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα οι ένοπλοι να πεθάνουν ακαριαία. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο».



Τα αίτια των πυροβολισμών δεν έχουν εξακριβωθεί, ούτε έχει γίνει γνωστό αν οφείλονται στο γεγονός πως ο διαγωνισμός σχετιζόταν με την καλύτερη απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ, του οποίου ο νικητής θα λάμβανε 10.000 δολάρια ως έπαθλο.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς ο οποίος στο παρελθόν ήταν σε λίστα στόχων της Αλ Κάιντα.

Υπάρχει και η σκέψη των αστυνομικών, η επίθεση να οφείλεται στην ίδια τη διοργανώτρια του διαγωνισμού. Η Πάμελα Γκέλερ, πρωτοστατεί στην «Κίνηση της Άμυνας της Αμερικανικής Ελευθερίας» και βάλλεται κυρίως κατά του Ισλάμ, ενώ και η ίδια έχει εκφραστεί δημοσίως κατά της θρησκείας που κήρυξε ο Μωάμεθ.



Παρ' όλα αυτά, η ασφάλεια του εκθεσιακού χώρου, ήταν ενισχυμένη ακόμα και πριν την εμφάνιση των αστυνομικών. Λίγα λεπτά πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί, οι περίπου 200 παρευρισκόμενοι, διατάχτηκαν να παραμείνουν στην αίθουσα από τους άνδρες ασφαλείας.

Μεταγενέστερη ενημέρωση των παρευρισκομένων, από τον ίδιο αστυνομικό, τους γνωστοποίησε πως γινόταν έρευνα και στο αυτοκίνητο των υπόπτων, καθώς υπήρχαν φόβοι για εκρηκτικά.





http://www.thetoc.gr/diethni/article/teksas-purobolismoi-eksw-apo-diagwnismo-kartoun-tou-mwameth

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...