Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μαλοφέεφ: «Ορθόδοξη συμμαχία» Ρωσίας με Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία.

Ο δισεκατομμυριούχος, Κονσταντίν Μαλοφέεφ, στον οποίο αποδίδουν ρόλο στην ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά και στο Ντονμπάς, μιλάει για το πώς θέλει ο ίδιος να γίνει η Ρωσία, και την παγκόσμια αποστολή της.

Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της gazeta.ru, παραθέτουμε όσα αφορούν την Ελλάδα: ΕΡ: Λένε πως συνδράματε προκειμένου να ανέβουν στην Ελλάδα στην εξουσία φιλορωσικές δυνάμεις...
ΑΠ: Οι επαφές μου με τους Ευρωπαίους πολιτικούς έχουν αποκλειστικά κοινωνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Ας αναφέρουμε ξανά την Ελλάδα. Όλες οι σχέσεις με αυτή αναπτύχθηκαν από τα προσκυνήματά μου στο Άγιο Όρος. Οι Έλληνες ορθόδοξοι αδελφοί μας και η μοίρα τους εμένα προσωπικά με απασχολεί το ίδιο, όπως και η μοίρα των Βουλγάρων ή των Σέρβων.
ΕΡ: Ο κόσμος αυτός, από την πλευρά του, περιμένει κάτι από τη Ρωσία;
ΑΠ: Ναι. Όλοι οι συνομιλητές μας περιμένουν από εμάς ότι θα γίνουμε το κράτος εκείνο, το οποίο θα προασπίσει ξεκάθαρα τις χριστιανικές αξίες στον κόσμο. Σήμερα μόνο το Βατικανό αντιδρά στους διωγμούς των χριστιανών, αλλά αυτό τη παρούσα στιγμή διαθέτει μικρή επιρροή...
Είμαστε η μοναδική μεγάλη δύναμη, της οποίας ο πρόεδρος δεν διστάζει να μιλά για τις χριστιανικές, για τις ορθόδοξες πεποιθήσεις του. Υπό αυτή την έννοια, η Ρωσία αποτελεί την ελπίδα για τα δυο δισεκατομμύρια των χριστιανών στον κόσμο. (gazeta.ru)

 http://karfotiko.blogspot.gr/2015/05/blog-post_560.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...