Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η απο-χριστιανοποίηση των ΗΠΑ ξεκίνησε! Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των Χριστιανών!

stavros
σχόλιο Γ.Θ : Και για να μην ξεχνιόμαστε στην Ρωσία των Δικέφαλων Αετών συμβαίνει το αντίστροφο...


Το χριστιανικό ποσοστό των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί κατακόρυφα από το 2007, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις μεγάλες χριστιανικές παραδόσεις και δόγματα και την ηλικία διέλευσης,
τη φυλή και την περιοχή, σύμφωνα με μια εκτεταμένη έρευνα του Pew Research Center.

Εβδομήντα τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων ήταν Χριστιανοί το 2014, η χαμηλότερη εκτίμηση από οποιαδήποτε αρκετά μεγάλη έρευνα μέχρι σήμερα και μια μείωση των 5.000.000 ενηλίκων και 8 ποσοστιαίες μονάδες από μια παρόμοια έρευνα του Pew το 2007.

Changing U.S. Religious Landscape
Το χριστιανικό μερίδιο του πληθυσμού έχει μειωθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά ρυθμός ανταγωνίζεται, ή ακόμα και υπερβαίνει εκείνον των πιο σημαντικών δημογραφικών τάσεων της χώρας, όπως τον αυξανόμενο ισπανόφωνο πληθυσμό. Δεν περιορίζεται στις ακτές, τις πόλεις, τους νέους, ή τις άλλες φιλελεύθερες και πιο κοσμικές ομάδες, όπου θα μπορούσε κανείς να το περιμένει επίσης.
«Η μείωση λαμβάνει χώρα σε κάθε περιοχή της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης της Βίβλου», δήλωσε ο Alan Cooperman, διευθυντής της θρησκευτικής έρευνας του Pew Research Center και αρχισυντάκτης της έκθεσης.
Christians Decline as Share of U.S. Population; Other Faiths and the Unaffiliated Are Growing
Η μείωση αυτή προωθήθηκε εν μέρει από την εναλλαγή των γενεών, καθώς σχετικά μη-χριστιανικά άτομα ενηλικιώθηκαν (κοντά στο 2000) και σταδιακά αντικατέστησαν τους παλαιότερους και πιο χριστιανικούς ενήλικες. Αλλά είναι, επίσης, επειδή πολλοί πρώην Χριστιανοί, όλων των ηλικιών, έχουν ενταχθεί στις ραγδαία αυξανόμενες τάξεις της θρησκευτικά ανεξάρτητους ή, «Nones»: μια ευρεία κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τους άθεους, τους αγνωστικιστές και αυτούς που εμμένουν στο «τίποτα διαιίτερο».
Η έρευνα του Pew, η οποία περιελάμβανε 35.000 ενήλικες, προσφέρει μια ασυνήθιστη περιεκτική έκθεση της θρησκείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι η Υπηρεσία Απογραφής δεν ζητά από τους Αμερικανούς τη θρησκεία τους. Οι περισσότερες άλλες μη κυβερνητικές έρευνες δεν κάνουν αρκετές συνεντέυξεις με ενήλικες για να επιτραπεί μια ακριβής εκτίμηση, δεν ρωτούν άλλες λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τη θρησκεία, ή δεν έχουν παλαιότερες έρευνες για σύγκριση.
Estimated Number of Christians Declines
Η έκθεση δεν προσφέρει μια εξήγηση για τη μείωση του χριστιανικού πληθυσμού, αλλά τα χαμηλά επίπεδα των χριστιανικών δεσμών μεταξύ των νέων, καλά μορφωμένων και εύπορων, είναι σύμφωνη με τις επικρατούσες θεωρίες για την άνοδο του ανένταχτων, όπως η πολιτικοποίηση της θρησκείας από τους Αμερικανούς συντηρητικούς, μια ευρύτερη απεμπλοκή από όλα τα παραδοσιακά όργανα και ετικέτες, ο συνδυασμός του καθυστερημένου και διαθρησκειακού γάμου και της οικονομικής ανάπτυξης.
Συνολικά, οι θρησκευτικώς ανένταχτοι αριθμούν 56.000.000 και αντιπροσωπεύουν το 23 τοις εκατό των ενηλίκων, σε σχέση με το 36 εκατομμύρια και 16 τοις εκατό το 2007, εκτιμά το Pew. Σχεδόν το μισό της αύξησης ήταν από τους άθεους και τους αγνωστικιστές, των οποίων η αντιστοιχία σχεδόν διπλασιάστηκε σε 7 τοις εκατό των ενηλίκων. Το υπόλοιπο των ανένταχτων, αυτών που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως έχοντες «καμία συγκεκριμένη θρησκεία,» ήταν λιγότερο πιθανό να πουν ότι η θρησκεία ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους, από ό, τι πριν από οκτώ χρόνια.
Generational Replacement Helping Drive Growth of Unaffiliated, Decline of Mainline Protestantism and Catholicism
Οι τάξεις των ανένταχτων ενισχύθηκαν από πρώην Χριστιανούς. Σχεδόν το ένα τέταρτο των ανθρώπων που μεγάλωσαν ως Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει την ομάδα και πρώην Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν πλέον το 19 τοις εκατό των ενηλίκων.
Η φθορά ήταν πιο σημαντική μεταξύ των κύριων Προτεσταντών και Ρωμαιοκαθολικών, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε απόλυτους αριθμούς και ως ποσοστό του πληθυσμού από το 2007. Η οξεία μείωση του Καθολικού πληθυσμού, ο οποίος μειώθηκε κατά περίπου 3 εκατομμύρια, είναι δυνητικά μια νέα εξέλιξη. Οι περισσότερες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το Καθολικό ποσοστό του πληθυσμού ήταν σχετικά σταθερό κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, κυρίως επειδή ενισχύθηκε με τη μετανάστευση από τη Λατινική Αμερική.
Όχι όλες οι θρησκείες, ή ακόμα και οι χριστιανικές παραδόσεις μειώθηκαν τόσο σημαντικά. Ο αριθμός των ευαγγελιστών προτεσταντών βυθίζεται μόνο ελαφρά ως ποσοστό του πληθυσμού, κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, και μάλιστα αυξήθηκε σε ακατέργαστα νούμερα.
Growing Minority Identifies With Faiths Other Than Christianity
Μη-χριστιανικές θρησκείες, όπως ο Ιουδαϊσμός, το Ισλάμ και ο Ινδουισμός, γενικά διατηρήθηκαν σταθερές, ή αύξησαν το μεριδιό τους στον πληθυσμό, φθάνοντας το 5,9 τοις εκατό των ενηλίκων, από 4,7 τοις εκατό το 2007. Η εβραϊκή προσκολληση παρέμεινε σταθερή στο 1,9 τοις εκατό των ενηλίκων, μια στατιστικά ασήμαντη αύξηση 0,2 ποσοστιαίων μονάδων, από 1,7 τοις εκατό το 2007. Η προσκόλληση στο Ισλάμ αυξήθηκε ταχύτερα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη μεγάλη θρησκευτική ένταξη, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά οι μουσουλμάνοι εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,9 τοις εκατό των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι νεότεροι ενήλικες ήταν ιδιαίτερα πιθανό να ενταχθούν στους ανένταχτους κατά τα τελευταία χρόνια. Το 2007, το 25 τοις εκατό των 18-26-ετών ήταν ανένταχτοι. Τώρα το 34 τοις εκατό της ίδιας ομάδας δεν έχει σχέση.
All Regions Becoming Less Christian, More Religiously Unaffiliated
Αλλά το αγνώστο μερίδιο του πληθυσμού αυξάνεται μεταξύ των ηλικιωμένων Αμερικανών επίσης. Το χριστιανικό μερίδιο του πληθυσμού που γεννήθηκε πριν από το 1964 έχει βυθιστεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το 2007.
Υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η πτώση της χριστιανικής Αμερικής θα επιβραδυνθεί. Αν και θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι οι νέοι άνθρωποι θα γίνουν πιο θρησκευόμενοι καθώς γερνούν, τα δεδομένα του Pew δίνουν λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο.
«Δεν είναι ότι αρχίζουν ανέντανχτοι και γίνονται θρησκευόμενοι», είπε ο κ Cooperman. «Στην πραγματικότητα, γίνεται το αντίθετο».
Παράλληλα, κάθε νέο σώμα ήταν λιγότερο συνδεδεμένο από το προηγούμενο, ακόμη και με τους νεότερους να αποδεικνύονται λιγότερο προσκολλημένοι, κατά 36 τοις εκατό από ό,τι οι μεγαλύτεροι, στο 34 τοις εκατό.
Η αλλαγή στη θρησκευτική σύνθεση της Αμερικής έχει εκτεταμένες πολιτικές και πολιτιστικές προεκτάσεις. Οι Συντηρητικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι, για παράδειγμα, παραδοσιακά στηρίζονται σε μεγάλες ομάδες μεταξύ των λευκών χριστιανών για να αντισταθμίσουν τα σημαντικά ελλείμματα μεταξύ των μη λευκών και των κοσμικών ψηφοφόρων. Το φθίνων λευκό μερίδιο του πληθυσμού είναι μια καλά καταγεγραμμένη πρόκληση για τον παραδοσιακό Δημοκρατικό συνασπισμό, αλλά η θρησκευτική διάσταση της δημογραφικής πρόκλησης της G.O.P έχει λάβει λιγότερη προσοχή, ίσως λόγω της έλλειψη δεδομένων.
Ο Mitt Romney έλαβε 79 τοις εκατό υποστήριξη μεταξύ των λευκών Ευαγγελικών, 59 τοις εκατό μεταξύ των λευκών καθολικών, 54 τοις εκατό μεταξύ των μη Ευαγγελικών λευκών Προτεσταντών, αλλά μόνο το 33 τοις εκατό μεταξύ των μη θρησκευόμενων λευκών ψηφοφόρων.
Άλλοι, όμως, υποστηρίζουν ότι η σχέση μεταξύ πολιτικής και θρησκείας θα μπορούσε να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση: Η μείωση του αριθμού των αυτο-προσδιοριζόμενων Χριστιανών θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής αντίδρασης εναντίον του συνδέσμου του Χριστιανισμού με τις συντηρητικές πολιτικές αξίες.
«Τα δύο είναι πλέον αλληλένδετα», δήλωσε ο Mike Hout, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το ένα για να προβλέψει το άλλο, γιατί αν οι Ρεπουμπλικάνοι αλλάξουν σε πιο οικονομικά ή μεταναστευτικά θέματα, τότε ίσως η άνοδος των ανένταχτων να επιβραδύνει».
Nate Cohn
 

Μετάφραση-απόδοση: Hellasforce
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_328.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...