Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μόνο...50 πλοία θα παραλάβει μέσα στο 2015 το ρωσικό ναυτικό.

Στρατής Μαζίδης

Αρχηγός του ναυτικού της Ρωσίας δήλωσε πως η Μόσχα σχεδιάζει να αυξήσει τις ικανότητες του στόλου με την προσθήκη 50 νέων μονάδων μέσα στο 2015.

Ο ναύαρχος Βίκτορ Chirkov έκανε την ανακοίνωση τη Δευτέρα αποσαφηνίζοντας ότι τα πλοία θα είναι διαφόρων μεγεθών και κατηγοριών.

Το ρωσικό ναυτικό θα ενισχυθεί με νέες φρεγάτες, περιπολικά σκάφη, πλοία επιφανείας και πυρηνικά υποβρύχια νέας γενιάς τύπου Borei και Yasen, τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα γηρασμένης ηλικίας από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα νέα πλοία αποτελούν μέρος ενός προγράμματος επανεξοπλισμού που εγκαινίασε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο τη ενίσχυση του ρωσικού ναυτικού ώστε να μπορεί να επιχειρεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη από το 2050, μια δυνατότητα που υπήρχε έως της διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991. Επί του παρόντος, το ναυτικό της χώρας εστιάζεται κυρίως σε ρόλο παράκτιας άμυνας.

"Η περίοδος στασιμότητας στην ανάπτυξη της δυναμικής μας έχει πλέον παρέλθει", δήλωσε ο Chirkov.

Η Μόσχα τον Ιανουάριο ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας, κυρίως στη χερσόνησο της Κριμαίας, την Αρκτική και την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Επιπλέον ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έχει δηλώσει ότι ο ρωσικός στρατός έχει θα παραλάβει φέτος περίπου 700 τεθωρακισμένα και άλλα 1550 οχήματα, 126 αεροπλάνα, 88 ελικόπτερα και δύο συστήματα πυραύλων Iskander-M.

Όλα αυτά έρχονται και ως αντίδραση στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. 

http://www.freepen.gr/2015/03/50-2015.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...