Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

40 χρόνια δημοκρατικές παρατάξεις

Κρίση ταυτότητας περνούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετά τη διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή την ονομασία «δημοκρατική παράταξη».

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε «δημοκρατική παράταξη» το κόμμα του στο πανηγύρι των 40 χρόνων της ΝΔ κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρεξηγήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει το copyright της ονομασίας. Γι΄αυτό τον κάλεσε επειγόντως...
να κάτσουν κάτω να τα βρουν.

Χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για να ξεκινήσει η κουβέντα για το ποια παράταξη είναι πιο δημοκρατική από την άλλη.

Φυσικά, καμία από τις δύο παρατάξεις δεν είναι δημοκρατική, καθώς οι βουλευτές όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι το 2014 ψήφιζαν αυτό που τους έλεγε το κόμμα κι όχι αυτό για το οποίο εκλέχθηκαν.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν να μην δείχνουν ότι παλεύουν για το πώς θα μειώσουν τους φόρους με τους οποίους τάραξαν τον κόσμο, αλλά να πλακώνονται για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Τη δημοκρατικότητα.

Αν το δεις ψυχρά, ο μόνος που κράτησε στη ζωή αυτά τα δύο κόμματα ήταν ο κόσμος που τους ψήφιζε, αν και αυτή είναι μια άποψη εξαιρετικά επιδερμική καθώς η εισχώρηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικαλιστικά όργανα εξακολουθεί να παραμένει κοντά στα επίπεδα της προ μνημονίου εποχής.

Μπορεί να πράγματα να έχουν αλλάξει σε ορισμένους τομείς, όμως το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και οι εκλογές στα διάφορα σωματεία εργαζομένων δείχνουν πως η επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξακολουθεί να κρατιέται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τη συμπλήρωση 40 χρόνων των δύο κομμάτων που ξέσκισαν αυτόν τον τόπο, δείχνουν ότι το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η βιτρίνα.

Το ΠΑΣΟΚ έζησε δύο επετείους, όπου στη μία οι κλακαδόροι του Γιώργου Παπανδρέου αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο –τον οποίο δεν πάει κανείς στο ΠΑΣΟΚ κι αν δινόταν η δυνατότητα στα στελέχη του θα τον πέταγαν από την ταράτσα των γραφείων του- ενώ οι ίδιοι άνθρωποι που κραύγαζαν «αλήτη προδότη Σαμαρά» χειροκροτούσαν στη Χαλκιδική τον άνθρωπο ο οποίος έμελλε να κοιτάει για χρόνια ένα ταβάνι, περιμένοντας να διοριστεί πρωθυπουργός.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θέλουν να δουν στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο σπίτια τους, ή έστω να παριστάνουν τους μουγκούς σαν τον Κωστάκη Καραμανλή, κι αυτό δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν.

Γι’ αυτό και οι εκλογές που αναμένεται να έρθουν με αφορμή την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας δεν θα είναι απλώς οι πιο πολωμένες μετά το 1974, αλλά θα είναι και οι πιο διασκεδαστικές. Οι άνθρωποι του Βενιζέλου θα πλακώνονται με τους ανθρώπους του ΓΑΠ, οι φασίστες του Σαμαρά θα σκούζουνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κι όλοι μαζί θα παίζουν τόμπολα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή, την τρομοκρατία και το χρέος που θα κουρέψουμε, παγώσουμε, επιμηκύνουμε και καταργήσουμε με έναν νόμο.
Από polyfimoss
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...