Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Πολιορκία Κομπάνι: Οι ΗΠΑ δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό που σας γράφουμε εδώ και ημέρες, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποκρίνονται ότι βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος για τα μάτια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα...
δεν του καταφέρουν σημαντικά πλήγματα και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, επιβεβαιώνονται με επώνυμες καταγγελίες.
Από τον λόφο που είναι απέναντι από την πολιορκημένη Κομπάνι, στα σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας, μπορεί να δει κανείς ξεκάθαρα τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Κούρδοι κομμουνιστές αντάρτες που υπερασπίζονται την Κομπάνι δεν έχουν καμιά σημαντική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους Άραβες συμμάχους τους που υποτίθεται πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι με ελαφρά όπλα αντιστέκονται μέσα από σπίτια και μαντρότοιχους από λάσπη και τσιμεντόλιθους γύρω από την Κομπάνι, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει τανκς και βαρύ πυροβολικό το οποίο έχει αναπτυχθεί στα γύρω χωράφια.
«Κοιτώντας προς τις πεδιάδες ανατολικά της Κομπάνι βλέπεις δεκάδες τανκς να σφυροκοπούν την πόλη», λέει ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ (Faysal Sariyildiz), ένας φιλοκούρδος νομοθέτης στην τουρκική βουλή, από τη συνοριακή πόλη Σουρούκ όπου βρίσκεται και παρακολουθεί. «Ακόμα και το πιο πρωτόγονο πολεμικό αεροπλάνο θα μπορούσε εύκολα να διαλύσει τους τζιχαντιστές, αλλά απλά δεν το κάνουν. Οι κάτοικοι της Κομπάνι αισθάνονται αφημένοι στη μοίρα τους και είναι οργισμένοι».
Το τουρκικό κοινοβούλιο της Πέμπτη ενέκρινε την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Ιράκ και στη Συρία, δήθεν για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή είδηση για τους υπερασπιστές της Κομπάνι. Οι Κούρδοι που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία συνδέονται με το PKK, το κομμουνιστικό κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο αγωνίζεται για απόσχιση του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν και θεωρείται ο υπ αριθμόν ένας κίνδυνος για την Τουρκία.
Αν και ο Ερντογάν λέει ότι θέλει να μπει στον πόλεμο για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η πρώτη του προτεραιότητα είναι να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας. Επίσης, Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας μέσα στο έδαφος της Συρίας, πλάτους 30 χιλιομέτρων, για να διαχειρίζονται τη ροή των προσφύγων. Σαχλαμάρες, ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν, αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει καμιά διάθεση να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξοπλίζει, στηρίζει, καλύπτει, νοσηλεύει τους τραυματίες του.
Οι Κούρδοι λένε ότι ο Ερντογάν θέλει να συνθλίψει την αυτόνομη διακυβέρνησή τους στη Συρία, προνόμιο που τους παραχώρησε ο Άσαντ όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία για να μην τους έχει απέναντί του. Οι Τούρκοι λένε ότι οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι του Άσαντ και θα τους επιτεθούν.
Την ίδια ώρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτή η ημίτρελη νυφίτσα, λέει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους της Τουρκίας για ειρήνη θα έχουν αίσιο τέλος, την ώρα που οι ηγέτες του PKK προειδοποιούν την Τουρκία ότι εάν η Κομπάνι πέσει στο Ισλαμικό Κράτος τότε το PKK θα ξεκινήσει ανένδοτο και δίχως έλεος πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Στη φωτογραφία νεαρά κορίτσια του Κουρδιστάν, από αυτά που υπερασπίζονται την Κομπάνι.

http://www.tribune.gr/world/news/article/77015/poliorkia-kompani-ipa-den-vomvardizoun-islamiko-kratos.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...