Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κουρδιστάν: Ο διεθνής συνασπισμός θα εξοπλίσει τους Κούρδους με τανκς και ελικόπτερα

Ο  Σαφέεν Ντιζάγιε, κυβερνητικός εκπρόσωπος της  κουρδικής  περιφερειακής κυβέρνησης του Ιράκ, δήλωσε, σήμερα, ότι... οι κουρδικές αρχές έχουν ζητήσει από τη διεθνή συμμαχία που πολεμά κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, να τους παράσχουν άρματα μάχης και ελικόπτερα για να βοηθηθούν στο έργο τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘ Ασάρκ αλ Αουσάτ, το αίτημα αυτό από τη Συμμαχία έγινε δεκτό, σημειώνεται, μάλιστα, ότι οι Κούρδοι έχουν ζητήσει περαιτέρω βαρέα όπλα για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.
Σχολιάζοντας το ρόλο της κυβέρνησης του Ιράκ στη μάχη κατά της εξτρεμιστικής ομάδας , ο Ντιζάγιε δήλωε ότι «δυστυχώς η ιρακινή κυβέρνηση είχε περιορισμένη επίδραση στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
«Ενώ έχουμε υπερασπισθεί στρατηγικά  σημεία στο Ιράκ, όπως το φράγμα της Μοσούλης και της Ράμπια, η ιρακινή κυβέρνηση απέφυγε να μας δώσει αρκετά όπλα», είπε και δεν δίστασε να κατακρίνει τη Τουρκία για τη στάση της:
«Αν και η Τουρκία έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του Κουρδιστάν, εμείς περιμέναμε περισσότερα από τη γειτονική χώρα».
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι κουρδικές εξαγωγές πετρελαίου  προς την Τουρκία θα συνεχισθούν, και σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον, δεν υπάρχουν προβλήματα με την Τουρκία.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...