Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η Ουκρανία πουλάει ακόμη και τους φοίνικες από τους κήπους της!

Απελπιστική η οικονομική κατάσταση

Οι Βοτανικοί Κήποι στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, πωλούν τα τροπικά φυτά τους σε χαμηλές τιμές ενόψει της αναμενόμενης ενεργειακής κρίσης φέτος το χειμώνα.
Οι Βοτανικοί Κήποι Hryshko ανακοίνωσαν...... την πώληση στην ιστοσελίδα τους, με φυτά σε προσφορά που κοστίζουν από 1,14 - 6,46 δολάρια. Κατηγορεί την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και τους φόβους ενός δύσκολου χειμώνα.

«Αυτό μας ανάγκασε να κλείσουμε κάποια θερμοκήπια, να μειώσουμε τις θερμαινόμενες ζώνες κάποιων άλλων και να μειώσουμε τη συλλογή των φυτών μας» αναφέρει η ανακοίνωση. Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα καυσίμων για το χειμώνα στην Ουκρανία, με την Ρωσία να απειλεί πως θα μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου από τις οποίες εξαρτάται η χώρα.

Τα φυτά είναι ανθεκτικά στα παράσιτα και ορισμένα εξ αυτών διαφημίζονται πως έχουν «υπέροχες φαρμακευτικές ιδιότητες». Για την διασφάλιση της ποικιλότητας, οι βοτανολόγοι έχουν επιλέξει είδη που είναι ήδη σε επαρκή ποσότητα. Αλλά μια ποικιλία από «διακοσμητικά, τροπικά και υποτροπικά φυτά» είναι σε προσφορά, μεταξύ των οποίων φοίνικες, καουτσουκόδεντρα, αλόη και παπάγια. Ορισμένα είναι αρκετά μικρά και για μια ζαρντινιέρα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πώληση έχει προκαλέσει απογοήτευση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι χρήστες του Facebook προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για τη διατήρηση των κήπων. Ένας μάλιστα πρότεινε «να παίρνουμε τα φυτά στα σπίτια μας προσωρινά και να τα επιστρέφουμε την άνοιξη».
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...