Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτηλινιός για το Πολεμικό Ημερολόγιο

Γεωπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών
Η Κυπριακή κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει μια στάση που σαφώς συσπειρώνει τον λαό της Μεγαλονήσου και σίγουρα κλείνει το μάτι στην Αθήνα,
την ώρα που αυτή σφυρίζει αδιάφορα.
Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας (δλδ τα παράλια της Μικράς Ασίας). Οι υπερπτήσεις αεροσκαφών στη αεροπορική βάση της Σμύρνης είναι συνεχής και αντιληπτές ακόμα και από τους κατοίκους των γειτονικών Ελληνικών νησιών.
Όμως η βάση αυτή αποτελεί το στρατηγείο Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ και μεγάλος μέρος των στρατιωτικών είναι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να μην έχουν ενημερώσει γι΄αυτήν την υπερδραστηριότητα της Τουρκίας τις στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους;

Και εφόσον έχουν ενημερωθεί γιατί εφησυχάζουν;

Μήπως κάποιοι έδωσαν το ΟΚ; Και μήπως αυτό το ΟΚ είναι για έναν «γενικό χαμό» με αφορμή τα λεγόμενα «Μεσανατολικά ζητήματα»;
Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει τουλάχιστον να μας βάζει σε σκέψεις είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου και την προσπάθειας των συστημικών μέσων να τη συνδέσουν με την προσπάθεια πρόσθετης πίεσης στην οικονομία της Ρωσίας. Πτώση της τιμής και μάλιστα κοντά στο 40% δίνει άμεσα τη δυνατότητα προμηθειών μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων και τη δημιουργία πολεμικού αποθέματος ή ενίσχυση αυτού.
Οι αναλύσεις την ώρα που ο στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό είναι χαρτιά για να τα παίρνει ο αέρας. Τα «τυχαία» γεγονότα που μπορούν να προκύψουν πολλά και τα νησιά μας που είναι ξέφραγα αμπέλια είναι ακόμα περισσότερα, ενώ ένα νέο σχέδιο Αττίλας δεν αποτελεί μυστικό για καμία χώρα.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρονίζοντα προβλήματα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, μέσα σε 2 μήνες ξαφνικά βρήκαν λύσεις και οι εργασίες είναι πυρετώδεις. Ήδη παραδόθηκαν δύο σύγχρονα υποβρύχια κατηγορίας 214 (το ΠΙΠΙΝΟΣ και το ΩΚΕΑΝΟΣ), ενώ πολύ κοντά στην παράδοση είναι και πυραυλάκατοι που κατασκευάζονται στην Ελευσίνα.

Πολεμικό Ημερολόγιο

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...