Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες για την εποχή των ατέλειωτων πολέμων.

σχόλιο Γ.Θ : Στην πραγματικότητα θέλουν να πουν ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τέτοιους πολέμους. Βιάζονται. Ξέρουν ότι όσο καθυστερούν δυναμώνει η άρκτος και ο δράκος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι έτοιμες για μια καινούργια εποχή–την εποχή των ατέλειωτων πολέμων».

Η δήλωση ίσως δεν θα έκανε εντυπωση–πολλοί αμερικανοί αρθρογράφοι και αναλυτές έχουν υπαινιχθεί κάτι σχετικο–αν δεν ήταν ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χαγκελ που την έκανε και αν δεν γινόταν πέντε ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τις οποίες ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «κρίσιμες για την πορεία (της Αμερικής) σε ένα συνεχώς αναταρασσόμενο κόσμο».
«Έχω τη γνώμη ότι ζούμε σε καιρούς ιστορικούς και καθοριστικούς», δήλωσε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μια νέα τάξη πραγμάτων να δημιουργειται–την μεταπολεμική, την μετασοβιετικη. Και προβάλουν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τον αμερικανικό λαο. Ποιος είναι ο ρόλος της Αμερικής σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που βρίσκεται σε εξέλιξη; Πρέπει να έχουμε έναν ρόλο; Τι θα ήταν σωστό να γίνει;»
Τονίζοντας ότι η Αμερική ως παγκόσμιος ηγέτης «θα συνεχίσει να εμπλέκεται σε απειλές του εξωτερικού και στο ορατό μέλλον» απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία και τα τυραννικά καθεστώτα ο κ. Χαγκελ δεν έκρυψε ότι αυτό «συνιστά μακρόχρονη εμπλοκή»της Αμερικής σε «συνεχόμενη πολεμική δράση». Δεν αποκάλυψε όμως πώς θα αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές.
 

http://www.pygmi.gr/
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...