Ο Ολάντ έστειλε μήνυμα αυτοσυγκράτησης στο Κίεβο.

Πιο διαλλακτικός σε σχέση με την στάση των ΗΠΑ και την επίσημη δυτική στην Ανατολική Ουκρανία ο Φρανσουά Ολάντ, που φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του Βλάντιμιρ Πούτιν...
Ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να έπεισε τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος στέλνει πλέον μήνυμα στο Κίεβο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις επιθέσεις κατά των αυτονομιστών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ιλισίων Πεδίων, ο Ολάντ είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη συνεχιζόμενη ένταση και τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων της πολιτοφυλακής. «Ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως η Μόσχα θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες εξομάλυνσης και την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και κάλεσε το Κίεβο μνα επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά των αυτονομιστών».

Ολάντ και Μπαρόζο επεσήμαναν την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε πολιτική διευθέτηση των εντάσεων. «Η Γαλλία είναι πάντα πρόθυμη να προχωρήσει σε διαμεσολάβηση όπως έγινε πρόσφατα στη Νορμανδία προκειμένου να υποστηρίξει την διπλωματική προσέγγιση, Η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσαν αν αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει η ανακοίνωση των Ιλισίων Πεδίων.

Η συνάντηση των τεσσάρων ΥΠΕΞ με θέμα την κρίση στην Ουκρανία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Βερολίνο.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου με τον αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας καταγγέλοντας ως απαράδεκτη την χρήση βαρέων όπλων, πυραύλων και πυροβολικού κατά αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών από τον στρατό του Κιέβου. 

http://www.hellasforce.com