Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Άνθρωπος ειδικών αποστολών ο νέος Ρώσος πρέσβης.

Καθόλου τυχαίες κινήσεις καθώς η χώρα μας αποτελεί το μήλον της έριδος

Ο Αντρέι Μάσλοφ, νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα.

Με διάταγμά του ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα τον έως σήμερα διευθυντή της - αρμόδιας και για τη χώρα μας - 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Μάσλοφ.

Το σχετικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ με άλλο προεδρικό διάταγμα ο Ρώσος Πρόεδρος απάλλαξε από τις αρμοδιότητές του τον έως σήμερα πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Τα ρωσικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν την είδηση, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν σκοπεύει να καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις για την έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, επικαλούμενα δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων του τουριστικού τομέα, που συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας με Ρώσους ομολόγους τους.

Ο 59χρονος Μάσλοφ γνωρίζει ελληνικά και άλλες τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες κι έχει εργαστεί από το 1977 στις σοβιετικές και ρωσικές πρεσβείες στη Λευκωσία, το Παρίσι, τη Ρώμη, ενώ μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας και Αφοπλισμού στο ρωσικό ΥΠΕΞ.



Πιο αναλυτικά το βιογραφικό του νέου Ρώσου πρέσβη:


Ο Αντρέι Μιχαήλοβιτσς Μασλόφ γεννήθηκε το 1955. Σε ηλικία 22 ετών αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων τότε της ΕΣΣΔ, σήμερα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 1999 παρακολούθησε μαθήματα στη Ρωσική Ακαδημία Δημόσιας Υπηρεσίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Εκτός από τη ρωσική, κατέχει τέσσερις γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά και ιταλικά.

Από το 2007 ανήκει στη διπλωματική βαθμίδα του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Υπουργού Α' Πρεσβευτικής Βαθμίδας.

Του δόθηκε τιμητικός τίτλος για την «Ενίσχυση της Στρατιωτικής Κοινοπολιτείας». Διαθέτει σημαντική εμπειρία εργασίας στον κεντρικό μηχανισμό του Υπουργείου και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα:

Από το 1977-1981 εργάστηκε στην Πρεσβεία της ΕΣΣΔ στην Δημοκρατία της Κύπρου, ενώ από το 1984 έως το 1988 τέλεσε Τρίτος Γραμματέας της Πρεσβείας της ΕΣΣΔ στη Γαλλία.

Για διάστημα πέντε ετών, από το 1992 έως το 1997, υπηρέτησε στις βαθμίδες του Πρώτου Γραμματέα, του Συμβούλου και του Ανώτατου Συμβούλου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ιταλία.

Από το 1997 έως το 2004 τέλεσε Ανώτατος Σύμβουλος, Επικεφαλής και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ασφαλείας και Αφοπλισμού. Την ίδια χρονιά (2004) και για έξι χρόνια (2010) ανήκε στις βαθμίδες του Συμβούλου και του Πληρεξούσιου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία.

Τέλος, από τον Αύγουστο του 2010 έως το 2014 τέλεσε διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος το οποίο αφορά στις εξής χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Κύπρος, Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Φαίνεται, λοιπόν,  πως μετά τον Ντέιβιντ Πηρς (αμερικανός πρέσβης) ένας ακόμη άνθρωπος ειδικών αποστολών, αυτή τη φορά από την πλευρά της Ρωσίας έρχεται στη χώρα μας. 

Την ίδια ώρα αλλαγές έχουμε και στην Αμερικάνικη πρεσβεία, καθώς αύριο συντελείται εκδήλωση καθώς πληροφορίες θέλουν δυο πρόσωπα να αποχωρούν από την αμερικάνικη αντιπροσωπεία στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε το ένα εξ αυτών είναι η Βιρτίνα Μπέννετ, επιτετραμμένη της πρεσβείας στην Αθήνα.

Καθόλου τυχαίες κινήσεις καθώς η χώρα μας αποτελεί το μήλον της έριδος. 

Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics
http://www.geopolitics.com.gr/2014/06/blog-post_2633.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...