Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η Ρωσία χτυπάει στην Ουκρανία με το ίδιο όπλο που χτύπησε η Δύση - Στα άκρα η εξέγερση στην Ουκρανία! Πολίτες εισέβαλαν και αφόπλισαν κρατικές δυνάμεις!

Δεν δέχονται με τίποτα την παράνομη κυβέρνηση του Κίεβο στην Αν. Ουκρανία. 

Οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων συνεχίζονται. 8000 Ουκρανοί ζητούν την ένταξη στον ρωσικό στρατό.
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, μετά την κατάληψη από φιλορώσους διαδηλωτές τριών κυβερνητικών κτιρίων.
 

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές που κρατούσαν ρωσικές σημαίες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από ένα κρατικό κτίριο στο Χάρκοβο, ενώ δεκάδες από αυτούς μπήκαν μέσα όταν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποχώρησαν μπροστά στο πλήθος.
 

Νωρίτερα διαδηλωτές είχαν καταλάβει δύο κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ζητώντας από τις τοπικές αρχές να οργανώσουν δημοψηφίσματα για να ενωθούν οι επαρχίες τους με τη Ρωσία. Οι διαδηλωτές στο Χάρκοβο κατέβασαν τις ουκρανικές σημαίες και ύψωσαν μια ρωσική.
 

Την ίδια στιγμή, αίτηση για ρωσικό διαβατήριο που θα τους επιτρέψει την ένταξη στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταθέσει περισσότεροι από 8.000 Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή της Κριμαίας.
 

 
Στα άκρα η εξέγερση στην Ουκρανία! Πολίτες εισέβαλαν και αφόπλισαν κρατικές δυνάμεις!

   
Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. 

«Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους «αυτονομιστές» διαδηλωτές.
 

Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ χθες.
Πληροφορίες από ΑΠΕ
 
http://lithosfotos.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...