Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αντάλλαξαν τον Φιλιππίδη με Κούρδους τρομοκράτες.

Αντάλλαξαν τον Φιλιππίδη με Κούρδους τρομοκράτες
Προκύπτει αλλαγή στάσης στο Κουρδικό.
Φόβοι για αντίποινα από Κούρδους.
 Με τρομοκράτες της DHKP-C ανταλλάσσουν οι Τούρκοι την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις.Λίγα μόλις 24ωρα μετά την άφιξη του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη η ελληνική αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση και συνέλαβε Κούρδους τρομοκράτες που διατηρούσαν γιάφκα στο Γκύζη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προσυμφωνημένης ανταλλαγής μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ελλάδα αναγνωρίζει και συλλαμβάνει Κούρσδους αντάρτες ως τρομοκράτες. Για να αποφευχθούν μάλιστα "παρατράγουδα" και δι΄λωματικά επεισόδεια η ελληνική αστυνομία επιχείρησε να τους βαφτίσει αρχικά... τούρκους τρομοκράτες, η αποκάλυψη όμως στοιχείων για την ταυτότητα της οργάνωσης DHKP-C δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο συμφωνίας του συνήψαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τον Αχμέτ Νταβούτογλου για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη. Ετσι η ελληνική κυβέρνηση δεν παραδίδει τους πράκτορες της MIT που αρχικά ζητούσε η Άγκυρα αλλά "τρομοκράτες".
Η πολιτική επιλογή αυτή συνεπάγεται αλλαγή στάσης της Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική και δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει αντίποινα από τους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι φημίζονται για τη σκληρότητα με την πλήττουν τους στόχους τους.
Το Σάββατο μια ημέρα μετά την άφιξη του Άγγελου Φιλιππίδη η αστυνομία συνέλαβε στην Κρήτη μια γυναίκα 44 ετών για την οποία εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και η οποία παρακολουθείτω από τις μυστικές υπηρεσίες.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές όλα τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν τελούσαν υπό στενή παρακολούθηση καθώς οι ελληνικές αρχές πίστευαν ότι θα τους οδηγούσαν σε Έλληνες τρομοκράτες ή ακόμα και σε ανθρώπους της νύχτας και της Χρυσής Αυγής, καθώς εκτελούσαν «συμβόλαια».
Όπως αναφέρει η αστυνομία τα συγκεκριμένα άτομα κρύβονταν πίσω από το φουσκωτό-οπλοστάσιο που κατασχέθηκε το καλοκαίρι στη Χίο και οι… «ιδιοκτήτες» του οποίου δεν είχαν ποτέ συλληφθεί.
Οι αρχές είχαν εγκαίρως, με τη συνεργασία των Τούρκων, ταυτοποιήσει τα πρόσωπα και τα συνέλαβαν τώρα.

Η γιάφκα και η DHKP-C
Η εξτρεμιστική τουρκική (φιλοκουρδική) οργάνωση DHKP-C ξεκίνησε την δράση της το 1978 και ανέλαβε την ευθύνη για μεγάλο αριθμό δολοφονιών νυν και απόστρατων αξιωματικών των αρχών ασφαλείας και του στρατού της Τουρκίας.
Από το 2001 ξεκίνησε τις αιματηρές επιθέσεις με καμικάζι αυτοκτονίας σε κυβερνητικά κτίρια. Η οργάνωση φέρεται να είναι πίσω από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα την 1 Φεβρουαρίου του 2013 που στοίχισε τη ζωή σε έναν Τούρκο φρουρό και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Καταζητούμενα μέλη της οργάνωσης μαζί με τον βαρύ οπλισμό τους (και δύο έλληνες που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους με σκάφος) είχαν πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών την 1η Αυγούστου του 2013 στη Χίο.

Στη γιάφκα του Γκύζη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν: ένα Καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 χιλ. ένα πιστόλι Browning 7,65 χιλ., ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα Mini Uzi 9 mm PARA, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα βάρους 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, δύο πλήρεις χειροβομβίδες F1, 26 ηλεκτρονικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές και οκτώ μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

www.sofokleousin.gr/archives/156649.html 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...