Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Συμφωνία μετά τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις ανακοίνωσε η προεδρία.

σχόλιο Γ.Θ : Μόνοι εναντίον όλων οι Ορθόδοξοι. Από παντού βάλλονται.
Να είστε σίγουροι ότι αν ο Πούτιν δεν είχε επιλέξει το προφίλ της Αναγεννημένης Ρωσίας να είναι Ορθόδοξο, θα είχε πολύ λιγότερους εχθρούς και λιγότερες προκλήσεις να αντιμετωπίσει.
Οι Δυτικοί πράκτορες που βρίσκονται μέσα στην Ρωσία περιμένουν το σύνθημα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγώνες στο Sochi, ο Πούτιν έχει στραμμένο το βλέμμα του εκτός από Συρία, Ουκρανία, Αρμενία και στο εσωτερικό.
Το μεγάλο όπλο των Ρώσων αδελφών μας σε Ρωσία, Ουκρανία μπορεί να είναι η πυρηνική ισχύς, αλλά αυτό που μπορεί να τους σώσει είναι οι προσευχές μας. Μην τους λησμονείτε.


 
EPA/ANDRIY MOSIENKO/POOL
Στιγμιότυπο από τις διαβουλεύσεις Γιανουκόβιτς (2Α) με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς (2Δ), τον γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ (3Δ) και τον πολωνό ομόλογό τους Ράντοσλαβ Σικόρσκι (4Δ).
Την επίτευξη συμφωνίας για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία κατά τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις με συμμετοχή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, της αντιπολίτευσης και τριών υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η συμφωνία θα υπογραφεί το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), αλλά δεν γίνονται γνωστές λεπτομέρειες.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η συμφωνία προβλέπει διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών, συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και συνταγματική μεταρρύθμιση.
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Στανισλάς Σικόρσκι δήλωσε από το Κίεβο ότι μετά το μεσημέρι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Ρωσία.

Λίγη ώρα νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς είχε προειδοποιήσει ότι το σχέδιο συμφωνίας αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαβουλεύσεων.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε οριστικό πριν από το μεσημέρι», είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 από το Πεκίνο όπου έφθασε αφού συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο.
«Ιδιαίτερα η αντιπολίτευση θέλει να έχει τη δυνατότητα να διαβουλευθεί με ορισμένους από τους εντολείς της, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό», πρόσθεσε.

Γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Μόσχας) στις συνομιλίες έλαβε μέρος και ο Βλαντίμιρ Λουκίν, ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου Πούτιν.
Ο πρώην Συνήγορος της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έκανε δηλώσεις, όταν τερματίστηκαν οι συνομιλίες, ωστόσο ρωσικές πηγές μιλούν για «συμφωνία πακέτο για άμεσο τερματισμό της βίας και διέξοδο εντός του συνταγματικού πλαισίου της Ουκρανίας», που θα δώσει τη δυνατότητα πολιτικής λύσης στην κρίση.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών κατά το τελευταίο διήμερο έχει φθάσει τους 77.

Παραιτήθηκε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Νωρίς το πρωί, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπαρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Γιούρι Ντουμάνσκι, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την εμπλοκή του στρατού στην «εμφύλια σύγκρουση», γεγονός, που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια ζωών τόσο στρατιωτικών, όσο και πολιτών.
Την Τετάρτη είχε αντικατασταθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της χώρας Βλαντίμιρ Ζαμάνα από τον ναύαρχο Βίκτορ Ιλίν, χωρίς ωστόσο να γίνουν ευρέως γνωστοί οι λόγοι της αλλαγής.
Ναυτεμπορική

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...