Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πούτιν ζήτησε πλήρη ετοιμότητα από τον ρωσικό στρατό.

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δηλώσεις με σαφές νόημα και περιεχόμενο, πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετέχοντας σε τελετή των του στρατού στην Μόσχα.

«Η ικανότητα μάχης του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας στις σύγχρονες συνθήκες, για αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της «υπεράσπισης της Πατρίδας», στο Κρεμλίνο, αναφέρει.
«Η Ρωσία είναι ένα δημοκρατικό και φιλειρηνικό έθνος είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι τα επίμαχα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα», δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Σημείωσε ο ίδιος ότι, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτή τη θέση της η Ρωσία «κατάφερε» να σταματήσει πολλά δραματικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων γύρω από τη Συρία».
«Ωστόσο, στο σύγχρονο κόσμο η χώρα εξακολουθεί να είναι ανήσυχη, για την επέκταση των διαστημικών κινδύνων(!) και των πιθανών συγκρούσεων», δήλωσε ο Πούτιν.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα πρέπει απλώς (οι ΕΔ) να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο, για την προστασία της Ρωσίας και των πολιτών της, έτσι ώστε η ικανότητα μάχης του στρατού και του ναυτικού μας να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής μας ασφάλειας», κατέληξε ο Β.Πούτιν.

Σχόλιο: Η κατάσταση στην Ουκρανίας βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση, του δυτικού τύπου.
Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 75, και οι ταραχές δείχνουν πλέον ανεξέλεγκτες. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αινιγματική παραμένει η στάση της Ρωσίας που έχει άμεσα συμφέροντα στην χώρα αυτή, αλλά και η στάση των ΗΠΑ.
Η κλήση του Ρώσου Πρόεδρου, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο», μπορεί να έχει «αποστολέα» την δύση, αλλά περιπλέκει άκρως επικίνδυνο το γεωστρατηγικό γίγνεσθαι στην ευρύτερη περιοχή.
Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και να βρεθεί η αρμόζουσα ειρηνική λύση και να μην «αυτοκτονήσει» η Ευρώπη συμμετέχοντας σε μια πιθανή μεγάλη σύγκρουση με απροσδιόριστες συνέπειες.
Σχόλιο ιστολογίου: Οι συνεχόμενες προκλήσεις της Δύσης (με το δίδυμο Γερμανίας – ΗΠΑ να πρωτοστατεί) προς τη Ρωσία του Πούτιν, είναι βέβαιο πως δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Το ότι η Δύση επέλεξε να δημιουργήσει πρόβλημα στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, δηλαδή στην Ουκρανία, είναι ένα θέμα που η φύση της Ρωσίας δεν μπορεί να αφήσει να περάσει απαρατήρητο και φυσικά ούτε αναπάντητο. Μέχρι στιγμής ο ρώσος πρόεδρος φαίνεται να σέβεται την ολυμπιακή εκεχειρία, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται πολύ προσεκτικά για το επόμενο βήμα του. Ειδικοί αναλυτές έχουν επισημάνει την επικινδυνότητα του εγχειρήματος της Γερμανίας και των ΗΠΑ και έχουν τονίσει πως ενέργειες που θα προκαλέσουν την “τιμή” της Ρωσίας είναι σοφό να αποφευχθούν. Όμως, τα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ (η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει σαν βασικό της αντίπαλο την Μόσχα, αλλά δεν παύει να διατηρεί και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας) και ο γερμανικός σωβινισμός (που έχει γνωρίσει ιδιαίτερη έξαρση μετά την επιβολή ισχύος στην Ευρωζώνη), φαίνεται πως εμποδίζουν τόσο την Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ να αντιληφθούν πως η προκλητικότητα που επιδεικνύουν είναι δυνατόν να ξυπνήσει την “αρκούδα” και να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα ισχυρές, επώδυνες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Βέβαια, η Μόσχα ενδιαφέρεται για την ανατολική Ουκρανία όπου οι κάτοικοι είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και μιλούν ρωσικά και κυρίως για τη χερσόνησο της Κριμαίας όπου διατηρεί τις στρατιωτικές της βάσεις. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία επέμβαση της Ρωσίας η οποία θα διαιρέσει (ουσιαστικά) την Ουκρανία και θα προσαρτήσει στην ασφάλεια της Ρωσίας το ανατολικό τμήμα της χώρας, αφήνοντας έκθετο και έρμαιο των δυτικών προθέσεων το δυτικό (και ιστορικά φιλογερμανικό) τμήμα της σημερινής Ουκρανίας…

grcitizen
aienaristeyein

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...