Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)    (μτφ. Κριστιάν)
 
Παρά το γεγονός ότι ο βομβαρδισμός της Συρίας δεν αντιστοιχεί σε κανένα κρατικό  στρατηγικό στόχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, οι δύο χώρες ετοιμάζονται. Η Ρωσία και ο Άξονας της αντίστασης συνεπώς προετοιμάζουν την απάντησή τους. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να μετατραπεί αυτή η επίθεση σε ένα περιφερειακό πόλεμο χωρίς να εκφυλιστεί σε Τρίτο (και τελευταίο;) Παγκόσμιο Πόλεμο. Ό, τι και να γίνει, οι Δυτικοί, αν πάνε σε πόλεμο, θα πρέπει να αναμένουν μια ευρεία και μακροχρόνια σύγκρουση, όπως δεν βιώσαν μετά το Βιετνάμ.

Δαμασκός, 9.9.2013. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στη Συρία, θα είναι για να «τιμωρήσουν το καθεστώς» για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, αλλά για να το ρίξουν, όπως έγινε στη Λιβύη. 
Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε νόημα παρά μόνο αν θα πάει μέχρι το τέλος, διότι ο μοναδικός σκοπός του είναι να κρατήσει την υπερδύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών, ικανές να καταστρέψουν όποιους θέλουν, κοροϊδεύοντας το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Υπό αυτό το πρίσμα, πρόκειται να αναπαράγουν τη Λιβυκή επιχείρηση: πλοία και αεροσκάφη θα βομβαρδίσουν ολόκληρο το συριακό πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα μέχρι την εξόντωση του. 
Στη συνέχεια, μια ομάδα αρκετών εκατοντάδων σαουδικών τεθωρακισμένων, με οδηγούς «Σύρους  αντιπολιτευόμενους», οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα στα στρατόπεδα προσφύγων, θα καταλάβει την πρωτεύουσα.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Λιβύη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν μια περιφερειακή συμμαχία, τον Άξονα της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και πολλών μη κρατικών δυνάμεων διαφόρων μεγεθών, όπως την Χεζμπολάχ και την Ισλαμική Τζιχάντ. 
Εκτοξεύσεις από καταδρομικά πλοία που έχουν τοποθετηθεί στη Μεσόγειο μπορεί να αποδειχθούν  αδύνατες λόγω της παρουσίας του ρωσικού στόλου κατά μήκος της ακτής. Θα έπρεπε πράγματι οι πύραυλοι  Tomahawks να περάσουν πάνω από το ρωσικό στόλο και ο τελευταίος να μη αισθάνεται υπό απειλή για να τους αφήσει να συνεχίσουν την πορεία τους. 
Το Πεντάγωνο θα μπορούσε επομένως, να αποφασίσει να πυροβολήσει από την ομάδα επιθέσης Νίμιτς στην Ερυθρά Θάλασσα, με πύραυλους που θα πετάξουν πάνω από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία. De facto, θα ήταν επομένως μια πράξη πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, με άμεση συνέπεια μια αντίδραση εναντίον τους από τον Άξονα της αντίστασης, με τη μορφή λαϊκών εξεγέρσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την αεροπορία τους με τους ίδιους όρους όπως και τις εκτοξεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα. Ωστόσο, θα κινδύνευαν να χάσουν άνδρες και υλικό ενώπιον της συριακής αεράμυνας.
Αφού καταστραφεί η Συρία, μια φάλαγγα αρκετών εκατοντάδων τεθωρακισμένων της Σαουδικής Αραβίας, που αυτή τη στιγμή σταθμεύουν στην Ιορδανία, θα «απελευθερώσει» τα ερείπια της πρωτεύουσας. Σε αυτή την προοπτική, ο Σαούδ Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να προσληφθούν Σύροι στα στρατόπεδα προσφύγων για να οδηγούνται ορισμένα άρματα από «πληρώματα Σύρων επαναστατών».
Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αεροπορική επιχείρηση. Για να γίνει αυτό, η Γαλλία έχει ήδη τοποθετήσει αεροσκάφη και αποστάλει ορισμένες μονάδες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ιορδανία.
Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει ότι δεν να υπάρξει άμεση ρωσική επέμβαση, και ότι η ανταπάντηση του Άξονα της αντίστασης θα παραείναι μεγάλης διάρκειας για να επηρεάσει τα γεγονότα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πόλεμος θα γίνει αμέσως περιφερειακός και είναι πιθανό να εξελιχθεί σε Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
• Στο άλλο στρατόπεδο, η Ρωσία και το Ιράν επιθυμούν να αποφύγουν την αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά στέκονται έτοιμοι. Το ρωσικό σχέδιο είναι να υποστηρίξει τον Άξονα της αντίστασης έτσι ώστε τα μη κρατικά στοιχεία του και η Συρία να προκαλέσουν βαριές απώλειες στους Συμμάχους σε ελάχιστο χρόνο. Υπό το πρίσμα αυτό, οργανώθηκε από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο μια ομάδα σύνδεσης με τη Συρία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και άλλα  «προωθημένα ιρανικά φυλάκια». Το Ιράν θα προσπαθήσει να μην μπει αμέσως στον πόλεμο, χρησιμοποιώντας πρώτα τα «εμπροσθοφυλάκια του»
Η Ρωσία φαίνεται να αντιτίθεται σε μια απάντηση στο Ισραήλ, όπου υπάρχει ένα εκατομμύριο παλαιών Σοβιετικών. Ωστόσο, εξετάζει χωρίς κανένα ενδοιασμό να υποστηρίξει μια επανάσταση στη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία. Αλλά, το χοντρό μέρος του φιλέτου βρίσκεται αλλού: επιθέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις κατά των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, με μη κρατικές ομάδες. Δεν αποκλείεται επίσης να επιτεθούν σε αμερικανικά και γαλλικά συμφέροντα στο ίδιο το έδαφός τους.
Υπό αυτό το πρίσμα, το Ιράν απαγόρευσε κάθε πρόκληση αυτή τη περίοδο. Έτσι, ακυρώθηκε η κορυφαία συνάντηση των αντι-ιμπεριαλιστικών διανοούμενων από όλο τον κόσμο που έπρεπε να διεξαχθεί στην Τεχεράνη. Ενώ από την άλλη πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις του ετοιμάζονται για ένα περιφερειακό σοκ. Οι Φρουροί της Επανάστασης έστειλαν εκπαιδευτές σε όλα τους τα «εμπροσθοφυλάκια». Εμφανώς, στο Λίβανο, η Χεζμπολάχ επιστράτευσε τους μαχητές της. Τα χωριά του Νότου έχουν εγκαταλειφθεί από τους νέους μάχιμους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δράσουν.
Thierry Meyssan

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...