Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αντάρτες της Συρίας σχεδιάζουν να «κατακλύσουν με νερό» το βόρειο τμήμα της χώρας ανατινάζοντας φράγματα στον ποταμό Ευφράτη.

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηγετικά στελέχη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία , δήλωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια εξτρεμιστικών ομάδων να ανατινάξουν δύο από τα μεγαλύτερα φράγματα της χώρας , πράγμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή . Αυτό δήλωσε και το μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, Monzer Hadam.

Σύμφωνα με τον ίδιο , οι αντάρτες -μαχητές των τρομοκρατικών ομάδων της «al – Nusra Fron» και του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της ανατολής » , τα οποία συνδέονται άμεσα με την » Αλ Κάιντα » , σχεδιάζουν να ανατινάξουν τα φράγματα «Tabqa Dam» και «Al – Baath » , που βρίσκονται στον ποταμό Ευφράτη , στην επαρχία της Raqqa στο βόρειο τμήμα της Συρίας .
 
«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι οι αντάρτες ετοιμάζονταν να ανατινάξουν τα φράγματα ταυτόχρονα με την έναρξη επίθεσης του τακτικού συριακού στρατού στο Χαλέπι , την οποία επίσης ετοιμάζουν τώρα », – δήλωσε ο Hadam . «Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ελεγχθούν , αλλά αν είναι αληθής, και οι μαχητές εκτελέσουν το σχέδιό τους , θα πραγματοποιηθεί καταστροφή τέτοιου μεγέθους που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ», κατέληξε ο Hadam . 
Η αντιπολίτευση της Συρίας δηλώνει της ανησυχία της για τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών ομάδων Το Φράγμα «Tabqa Dam» είναι το μεγαλύτερο στη χώρα . Το ύψος του είναι 60 μέτρα , το μήκος – 4,5 χιλιόμετρα. Το φράγμα χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα από τη Σοβιετική Ένωση για την παραγωγή ενέργειας και άρδευση .


 Μετάφρ: Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


thesecretrealtruth.blogspot.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...