Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση Δικαστηρίου: Οι μουσουλμάνες στην πισίνα με τα αγόρια

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι μουσουλμάνες μαθήτριες σε όλη τη χώρα πρέπει να πηγαίνουν με τους άρρενες της τάξης τους μαζί στο γυμναστήριο.
Στο παρελθόν, πολλοί από τους μουσουλμάνους γονείς ήταν δυσαρεστημένοι για το ότι τα κορίτσια είχαν να αντιμετωπίσουν στην ίδια πισίνα τα αγόρια, δηλαδή, να παρουσιάζονται σχεδόν γυμνές.
Κατά την άποψή τους, αυτό παραβιάζει τα θρησκευτικά πιστεύω, όπως αναφέρει η βρετανική ραδιοφωνία.
Οι γερμανικές αρχές έχουν επισημάνει ότι στην πισίνα μία μουσουλμάνα μαθήτρια μπορεί να φορέσει τη λεγόμενη ‘μπούρκα’- ένα μαγιό που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το σώμα του κοριτσιού.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η απόφαση βασίζεται σε νόμο που αποδεικνύει ότι «η συνταγματική υποχρέωση του κράτους για την εκπαίδευση των παιδιών είναι υψηλότερη από τις επιμέρους θρησκευτικές πεποιθήσεις».
Η υπόθεση συγκεκριμενοποιήθηκε σε γονείς κοριτσιού που σπουδάζει σε σχολείο στη Φρανκφούρτη, όταν προσπάθησαν να επιτύχουν μέσω δικαστηρίων, να εξαιρεθεί η κόρη τους από την ώρα της γυμναστικής στο κολυμβητήριο του σχολείου. Η οικογένεια όταν ήρθε από το Μαρόκο η μαθήτρια ήταν 11 ετών.

Παρά την έγκριση αυτού του νόμου, στη Γερμανία εξακολουθούν να υπάρχουν γυμναστήρια με ξεχωριστές εγκαταστάσεις για άνδρες και γυναίκες.
Πρόσφατα, το ζήτημα της παρακολούθησης μαθημάτων με ειδική ένδυση σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση, δημιούργησε πολύ θόρυβο στην περιοχή της Σταυρούπολης. Είχαν απαγορευθεί οι μαθήτριες να εμφανίζονται στην τάξη φορώντας το ‘Χιτζάμπ’.
Αυτό είχε αποτέλεσμα το Ανώτατο Δικαστήριο να επικυρώσει την απόφαση αυτή.

Και στη Γαλλία, η εισαγωγή προστίμων σε αυτές που φορούσαν «μπούρκα» σε δημόσιους χώρους έχει προκαλέσει ταραχές, σημειώνει το δημοσίευμα του «Ρωσία 24».

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος
 http://www. mikres-ekdoseis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...