Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πότε & Πως θα γίνει η επιχείρηση εναντίον της Συρίας και γιατί ...Δεν θα αντιδράσει η Ρωσία.

Του Χρήστου Μακρυγιάννη  *
 
Όποιος δεν γνωρίζει πώς σκέφτονται ,σχεδιάζουν και πώς αντιδρούν οι Αμερικανοί Αξιωματικοί μπορεί να γράφει σενάρια πολέμου από κάποιο γραφείο παίζοντας και το ρόλο του ειδικού ! ...Ας αρχίσουμε όμως μια ακόμη ανάλυση και το σχεδιασμό μιας πολεμικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας υπολογίζοντας τις πιθανές αντιδράσεις!

 Δεν υπάρχει Διεθνής αντίδραση από πουθενά ,πάνω από δέκα χώρες είναι έτοιμες να συμβάλουν με στρατιωτικά μέσα είτε στις πολεμικές επιχειρήσεις(Γαλλία-Τουρκία ) είτε με τη συμβολή σε βάσεις ανεφοδιασμού σε καύσιμα και προσωπικό ! (Ελλάς )
Δεν υπάρχει καμιά σοβαρή  αντίδραση απο πλευρά του ΟΗΕ ..εδώ καιρό δεν αντιδρούν πια !...Αλλά ούτε θα υπάρξει σοβαρή διεθνής κατακραυγή από δήθεν Χώρες του κινήματος των αδεσμεύτων και τα λοιπά !
Τι έχουμε από την μια πλευρά και τι έχουμε από την άλλη !
Ο Έκτος στόλος διαθέτει τα ποιο σύγχρονα αεροπλανοφόρα που μπορούν να παραμείνουν στην περιοχή και να επιχειρούν σχεδόν επ' αόριστο !
Ο Ρωσικός στόλος δεν διαθέτει ισάξιες μονάδες που να έχουν την δυνατότητα να επιχειρήσουν εναντίον των Μονάδων που θα επιχειρούν από μεγάλη απόσταση και σχεδόν αόρατα !
Στην περιοχή πλέουν υποβρύχια των Αμερικανών και όχι μόνο μην ξεχνάμε τα Γαλλικά, που έχουν την  δυνατότητα να κινούνται  υπό κατάδυση για μεγάλο διάστημα και χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού !
Η δυνατότητα που έχουν να εκτοξεύουν πυραύλους Τομαχωκ από κατάδυση είναι δεδομένη χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού από τον εχθρό ...Η άσκηση των Αμερικανών και Ισραηλινών πριν από μερικά εικοσιτετράωρα  είχε ώς σκοπό να εκτιμήσουν  τις δυνατότητες  των Ρώσων σε μέσα !
Μπορεί οι Ρώσοι να είδαν στα RADAR τους ''ντενεκέδες  ''που εκτόξευσαν οι ''παίχτες της περιοχής'' αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να εντοπίσουν  από πού ακριβώς έγινε η εκτόξευση ...
Αλλά περιμένανε την επίσημη ανακοίνωση των Ισραηλινών που έκανε λόγο για δοκιμή του ''Iron Dome !'' ...Τι να δοκιμάσουν άραγε οι Ισραηλινοί ; αφού το 'έχουν σε 24ωρη ετοιμότητα απέναντι στις ''Ρουκέτες της Χεζμπολάχ''
Δεν πρόκειται να επιχειρήσουν αεροσκάφη σε ακτίνα δράσεως τέτοια ώστε να γίνουν στόχο από τα Ρωσικά Αντιαεροπορικά συστήματα 
Η Επίθεση θα γίνει κεραυνοβόλα με εκτόξευση πυραύλων από σκάφη επιφανείας και υποβρύχια ταυτόχρονα ...Ενώ η Ισραηλινή αεροπορία θα εμπλέξει τα Συριακά μαχητικά ώστε να χάσουν το αεροπορικό πλεονέκτημα !
Την ίδια στιγμή θα υπάρχει προέλαση Τουρκικών δυνάμεων με άρματα από τα Συριακά Σύνορα υπό την ομπρέλα προστασίας των PATRIOT από τα Συριακά μαχητικά που δεν είναι ότι το καλύτερο  ...Αλλά θα έχουν και διπλό ρόλο !
Θα είναι κανείς ηλίθιος να πιστεύει οτι δεν υπάρχει διάβρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας σε υψηλόβαθμους οι οποίοι  θα έχουν δώσει όλες τις θέσεις των Αντιαεροπορικών Όπλων στους Αμερικανούς !
Εάν κάποιος πιστεύει οτι η Μοσάντ δεν έχει εντοπίσει όλες τις πιθανές θέσεις και τις εναλλακτικές θέσεις της Συριακής Αεράμυνας και με πρόσχημα της Ασφάλειας του Ισραήλ δεν θα απογειώσει και δεν θα βομβαρδίσει αυτές θέσεις ,εντός της Συρίας ,τότε πλανάται πλάνην οικτρά !
Να μην ξεχνάμε ότι στη Συρία δρουν ανεξέλεγκτα σχεδόν ομάδες 50-έως  150 ατόμων που έχουν διαβρωθεί από τα ''σκυλιά του Πολέμου της CIA'' παραστρατιωτική οργάνωση της CIA , πληρώνονται από τον αραβικό σύνδεσμο και είναι επιρρεπείς στο πλιάτσικο !

 Η επίδραση στο ηθικό ενός λαού που πολεμάει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια θα είναι τεράστια ,γιατί είναι άλλο να ακούς πυροβολισμούς σποραδικούς και άλλο να βλέπεις να κατεδαφίζονται ολόκληρες υποδομές !
Αν η Τουρκία εμπλακεί ενεργά στο Πόλεμο 'όπως έχει διατυμπανίσει το δίδυμο Ερντογάν -Νταβούτουγλου θα κλείσει τα στενά με αποτέλεσμα τα Ρωσικά πλοία να μην μπορούν να επανέλθουν στη Μεσόγειο ή να  στείλουν και άλλες Μονάδες με αποτέλεσμα τηνπλήρη  αποκοπή των Ρωσικών Πολεμικών σκαφών που θα πλέουν στη Μεσόγειο, τα οποία χωρίς αεροπορική υποστήριξη είναι καταδικασμένα !
Συμπέρασμα:
Η Ρωσική Πολεμική μηχανή είναι δυνατή να κάνει χερσαίες επιχειρήσεις αλλά εδώ δεν υπάρχει έδαφος να κινηθεί ούτε μπορούν να μεταφερθούν άμεσα στρατεύματα και άρματα και δεν μιλάμε βέβαια για μερικές εκατοντάδες Πεζοναύτες χωρίς υποστήριξη !
Η Ρώσικη Βάση της Ταρτούς δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ονομάζουμε Στρατιωτική βάση είναι μαι καθαρά βάση ελλιμενισμού με περιορισμένες δυνατότητες !
Ο Πούτιν είναι καλός παίκτης και ως πρώην Πράκτορας της KGB τα γνωρίζει όλα από πρώτο χέρι...Σίγουρα δεν θα κινδυνέψει να χαλάσει το προφίλ του (στη Ρωσία) για να σώσει τον Άσαντ!
Η εκτίμησή μου ...δεν πρόκειται να κουνήσει  ούτε το μικρό του δακτυλάκι  !
Απο την άλλη ο Ομπάμα δεν μπορεί να κάνει πίσω και θυμηθείτε όλες οι Πολεμικές ενέργειες των Αμερικανών γίνονται πάντα από  Δημοκρατικούς στη δεύτερη Θητεία τους !
Τα γραμμάτια πρέπει να εξοφληθούν και εδώ μιλάμε για ενέργεια οπότε ο διαμελισμός της Συρίας και η μετατροπή της σε προτεκτοράτο είναι δεδομένη 
¨Όσο για τον χρόνο που θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις είναι πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις των U-2 από τις βάσεις της Τουρκίας γιατί τα Αμερικανάκια θέλουν να έχουν αεροπορική εικόνα της καταστάσεως και του πεδίου της μάχης  μπροστά τους ...
Το μόνο που δεν έχουν υπολογίσει οι Αμερικανοί και έχουν πέσει μέχρι τώρα έξω είναι η αντίδραση του Συριακού λαού, αλλά για όσους γνωρίζουν ,γνωρίζουν και τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των φυλών αλλά και των τοπικών Τοπαρχών και Φυλάρχων !
Σε μια τέτοια επιχείρηση υπάρχει το πλεονέκτημα του χρόνου και του τόπου στον επιτιθέμενο !
Ενώ υπάρχει πληθώρα πληροφοριών απο τα σύγχρονα μέσα των Αμερικανών , τα RADAR των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι ...Μόνο τυχαία  δεν ήταν η επίθεση του Πούτιν στον Κάμερον  και εναντίον της Αγγλίας ) τους λιποτάκτες Αξιωματικούς και Αξιωματούχους της Συρίας ,αλλά και τις Ομάδες των πέντε-έως δέκα Πεζοναυτών που επιχειρούν εδώ και καιρό στη Συρία !
Ίσως να πέφτω έξω στις εκτιμήσεις μου και ελπίζω να μην αρχίσουμε την άμεση εκτόξευση πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων με στόχο πόλεις και κράτη από τις δύο πλευρές πράγμα που το θεωρώ τελείως απίθανο !
Η μόνη αντίδραση που πιθανόν να υπάρξει θα είναι από την πλευρά των Ιρανών ...Αλλά προς την πλευρά των Τούρκων ,ίσως και από ένα κομμάτι των Κούρδων Μαχητών που είναι στο Βόρειο Ιράκ !
“Ίσως κάποιος να αναρωτηθεί μα η Χριστιανική Ευρώπη θα βοηθήσει να σφαγεί όλος ο Χριστιανικός Κόσμος της Συρίας χωρίς κάποιος να τον προστατέψει ( ;)
Να μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες μπροστά στη δύναμη της εξουσίας και τα συμφέροντα ...
Ακόμη ,ακόμη και ο Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε... Γιατί Ιερό πόλεμο στο κόσμο του Ισλάμ μπορείς να κάνεις μόνο εναντίον των απίστων !
* Μακρυγιάννης Χρήστος είναι
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...