Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ στην Μεσόγειο βασιλεύει!!

του Δρ. Κ.Βαρδάκα.

Αποτρελάθηκε ο καραβοκύρης και πολυμήχανος Οδυσσέας όταν μαθεύτηκε ότι  ¨¨Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η σύζυγος του Μισέλ δεν υποστηρίζει μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Tα μέλη της οικογένειάς μου, και συγκεκριμένα η Μισέλ, έχουν μια πολύ δύσπιστη προσέγγιση προς τις οποιεσδήποτε πράξεις στη Συρία, είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαράκ Ομπάμα. Εάν ρωτήσουμε την Μισέλ αν θέλει ή όχι να ξεκινήσουμε ακόμα ένα πόλεμο, τότε θα απαντήσει «όχ黨¨ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Και τώρα τι θα κάνουμε δίχως τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, την Μάγισσα Κίρκη και τα άλλα ξωτικά της Μεσογείου?
Αναρωτήθηκε ο Ομηρικός ήρωας μας.
-Ηρέμησε πολυαγαπημένε μας Οδυσσέα ήδη όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται ¨¨ στον πηγαιμό για την Ιθάκ稨.
Μετά από αυτά θα αφήσω τις σκέψεις μου να ξεδιπλωθούν αυθόρμητα  την στιγμή που τόσες θλιβερές εικόνες μας περιβάλλουν,  πιάνοντας κάποιες άκρες που νομίζω ότι έσυρα από τον απίστευτα μπλεγμένο γεωπολιτικό κόμπο των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή της Μεσογείου.
Αν και σε εμάς τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους φαίνονται κόμποι,  στους υποψήφιους επικυρίαρχους της ζωής  του πλανήτη συνιστούν μία καλό –γρασαρισμένη μηχανή από πολλά γρανάζια που δουλεύουν αρμονικά για να μεταδώσουν κίνηση στο λουρί της μηχανής που λέγεται νέα εποχή και παγκοσμιοποίηση.
Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη... η ΕΞΥΠΝΗ- ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Ήταν ανάγκη να κατεβάζουμε τα πετρέλαια και τα αέρια των Ρώσων στην Μεσόγειο την στιγμή που αν το θέλαμε εμείς  με απλές και αποφασιστικές κινήσεις θα πρωταγωνιστούσαμε εδώ και χρόνια απέναντι τους ανταγωνιστικά σαν παραγωγοί και διακινητές ενεργειακών αγαθών?
Ποιος παγίδεψε την τότε ηγεσία αλλά και την κοινή γνώμη σε αυτό το όνειρο του μεγαλοιδεατισμού? Ο  ιστορικός του μέλλοντος θα το καταγράψει και θα βρει  τους πρωταγωνιστές . ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ. Και εξηγούμαι
¨¨που πάς ρε ΚΑΡΑ-μήτσο ξυπόλυτος στα αγκάθια και σέρνεις πίσω σου και έναν ολόκληρο Λαό ?¨¨ Δεν ήξερες ότι οι παντόφλες που φοράς ήταν Αμερικανο-Ευρωπαικές και όχι Ρώσικες?
Έτσι το γρανάζι αυτό της καλοδουλεμένης νεοποχίτικης μηχανής μετά από εμπρησμούς και φόνους αθώων , βλέπε Ηλεία, προβοκάτσιες και καταστροφές στην Αθήνα , υποκλοπές και σκάνδαλα από τρίτους τίθεται εκτός λειτουργίας .
Μετά από αυτήν την αυθάδεια μας οι διαχρονικοί τοκογλύφοι  αποφάσισαν να μας ¨¨ φυτέψουν στο χώμᨨ. Γι αυτό  ήρθε ένα γρανάζι που όπου γύριζε φώναζε ¨¨λεφτά υπάρχουν¨¨ . Μέχρι που ανέλαβε το κυβερνητικό  tempo της μηχανής και αποφάσισε να μας κάνει τα μνημόσυνα , δηλ. να μας εισαγάγει στο τάφο των μνημονίων.
ΕΡΩΤΗΜΑ.
Μήπως εκτός από τους Αμερικάνους ήθελαν και οι Ρώσοι να μπούμε σε αυτό τον τάφο? Διότι η μετέπειτα πολιτική τους κατά προσωπική μου εκτίμηση συμπεριελάμβανε και τους λόγους του Πόντιου Πιλάτου.
Κατ εμέ κ. Πούτιν έπρεπε να συμβουλέψεις τους ομόδοξους συνομιλητές σου, αν τους αγαπούσες ειλικρινά. να μην διακινδυνεύσουν με το σχέδιο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Αλλά σου δίνω την δικαιολογία ότι είχες τα δικά σου συμφέροντα όπως και οι πρόγονοι σου τότε, αν θυμάσαι με τα Ορλωφικά.
Δεν πρόκειται να αναφερθώ στα υπόλοιπα μέχρι σήμερα γρανάζια της κρεατομηχανής  γιατί είναι γνωστά τοις πάσι, καθότι κάθε μέρα μας πολτοποιούν με τις απάνθρωπες αποφάσεις τους. Σύντομα από την πολλή δουλειά- κίνηση έρχεται η στιγμή η προαποφασισμένη από τους κατασκευαστές της μηχανής που και τα γρανάζια αυτά θα ρετάρουν και  τότε το λουρί της μηχανής θα γυρίζει σαν τρελό και φυσικά όποιον πάρει ο Χάρος.
Κλίνοντας γόνυ Τιμής στους  Νέο- μάρτυρες της ΣΥΡΙΑΣ, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν βιτρίνα εκφοβισμού στους Μεσογειακούς λαούς με το αποτροπιαστικό σύνθημα ¨¨καθίστε καλά για να μην πάθετε τα ίδια και χειρότερᨨ.
Σίγουρα θέλουν και σε εμάς τους Έλληνες να μας στείλουν αυτό το μήνυμα, μάλιστα τώρα που μπορεί  και το λουρί της μηχανής μας να γυρίζει σαν τρελό.
Η Συρία για τους γεωπολιτικούς παίκτες τελείωσε. Από εδώ και πέρα μέσα στους ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς θα έχει περιφερειακό ρόλο αυτοτελής η τεμαχισμένη.
Η Μεσόγειος ξαφνικά ησύχασε. Λέτε να έκαναν λάθος στρατηγικό οι επικυρίαρχοι των ΕΘΝΩΝ ? η παίρνουν θέσεις για τον επόμενο στόχο?
Μήπως στόχος τους τελικά είναι η Τουρκία και όχι η Συρία?
Πώς θα ανάψουν το φυτίλι με την Τουρκία?
Ποιος μαντρότοιχος δυτικά της Τουρκίας είναι ετοιμόρροπος ¨¨ βλ. υφαλοκρηπίδα Αιγαίου ¨¨ ?
Τελικά είναι ιστορικά γραπτό  ότι όλοι οι ανοικτοί γεωπολιτικοί λογαριασμοί να κλείνουν σε αυτό το Πολιτισμικό Αρχιπέλαγος .
Που να ήξερες πολυβασανισμένε Οδυσσέα ότι διέπλεες θάλασσες που στα βάθη τους κρύβουν αμύθητους ενεργειακούς θησαυρούς.
Όμως με το Ομηρικό ταξίδι σου σηματοδότησες την διαχρονική πορεία του Ελληνισμού που μέσα από θυσίες και μαρτύρια είναι σίγουρο ότι μετά τον επώδυνο πηγαιμό θα φτάσει τελικά στην Ιθάκη της ανδρειωμένης ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ  και θα αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπως την απέδωσες εσύ Οδυσσέα στους πλεονέκτες μνηστήρες.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υ. Γ Εύχομαι στις δύσκολες στιγμές να γεμίζουν τα σπλάχνα μας με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας που ήδη βρίσκεται σε δεινή θέση, επικαλούμενοι το Έλεος  του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ να συντρίψει τις δαιμονικές μηχανές των ανθρωποκτόνων συστημάτων.  


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...