Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αγάπη, λουλούδια, τρυφερότητα, ΚΚΕ.

Οι άνθρωποι του κόμματος δεν ασκούν βία. Aν τους στενοχωρήσετε, το πολύ πολύ να πούνε «γούτσου γούτσου» με κάπως ψυχρό ύφος.
 Άλλο ένα απολαυστικό κείμενο από τον Παναγιώτη Λιάκο
(εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 16-9-2013)
Ακούς εκεί «τραμπούκοι», «ΚΝΑΤ», μαδέρια, λοστάρια, μπερντάχι σε δεξιούς, αριστερούς, αριστερότερους και αναρχικούς! Μα είναι δυνατόν να ισχυρίζονται οι φαρμακόγλωσσες του κατεστημένου ότι η φιλανθρωπική οργάνωση ΟΠΛΑ έκανε εγκλήματα την περίοδο των Δεκεμβριανών και του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και δεν συμμαζεύεται «γύρου» (με πίτα, βασιλόφρονα ντονέρ και απ’ όλα).
Αυτοί, βρε, ήτανε ψυχούλες, άκακοι, καρδιά αγκινάρα που χωρούσε όλον τον κόσμο (αρκεί να φαινόταν ολιγαρκής, νομιμόφρων στο κόμμα και να ήταν -κατά προτίμηση- αλυσοδεμένος). Εβλεπαν μυρμήγκι στην πλατεία της Πράγας και έστριβαν το... τιμόνι του ρωσικού τανκ 180 μοίρες, για να μην το πατήσουν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σκέφτονταν το εξής: «Καλύτερα να τσαλακώναμε 2-3 χιλιάδες αντιδραστικούς παρά τον ταξικό σύμμαχο μέρμηγκα, που δουλεύει σαν σταχανοβίτης εργάτης για να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό της συντρόφισσας βασίλισσας, Γενικής Γραμματέως της φωλέας».
Αντίκριζαν συγγραφέα με κρυολόγημα και τον έστελναν ντουγρού στη Σιβηρία να σπάει πάγους για ομοιοπαθητική θεραπεία. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα (λίγα μεν αλλά βαρβάτα) είναι ακόμα τόσο καλοί οι κομισάριοι, που έχουν καταργήσει το αίσθημα της μοναξιάς. Το κράτος σε παρακολουθεί συνέχεια, για να δει αν σου λείπει τίποτα.

Ντοκουμέντα

Στις (παραπάνω) φωτογραφίες που κοσμούν το παρόν βλέπουμε κλιμάκια αγωνιστών του κόμματος εξοπλισμένα με είδη πρώτης ανάγκης (σημαίες, μαδέρια, κράνη και στειλιάρια), για να τα προσφέρουν σε όλους όσοι τα χρειάζονται. Τέτοιες δράσεις, κατά παράδοση, λαμβάνουν χώρα στα μετερίζια του ειρηνικού αγώνα του κόμματος που κατάφερε την πρώτη ιδιωτικοποίηση κρατικής ιδιοκτησίας, της συχνότητας του 902, σε υπεράκτιο αγοραστή.
Για να τιμηθεί η (προ)χθεσινή επέτειος της ΚΝΕ (ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1968), η στήλη διοργανώνει μεγάλη δωροθεσία με πλούσια δώρα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους αναγνώστες, αρκεί να απαντήσουν σωστά σ’ ένα απλό κουίζ.
Στην κάθετη φωτογραφία πρωταγωνιστεί ένας κύριος (με τον κόκκινο κύκλο γύρω από το γαλήνιο πρόσωπό του) την ώρα που εξηγεί με δυναμικό τρόπο το εσφαλμένο των επιχειρημάτων ενός αντιδραστικού, ο οποίος βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος. Τι είναι τούτος ο λεβέντης; Ντελιβεράς κονταριών; Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Συλλέκτης δακρύων αντιφρονούντων; Ενεργειακός ψυχοθεραπευτής; Δάσκαλος του αϊκίντο;
Οποιος το βρει κερδίζει ισόβια συνδρομή στη βδομαδιάτικη εφημερίδα «Κατσαπλιάς ΓουίκλιΤρίμπιουν». Δεκτές και οι συμμετοχές με e-mail...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...