Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: «Αν πεθάνω, τι θα συμβεί με το κουρδικό;»


Ο συμπρόεδρος και βουλευτής του κοινοβουλευτικού κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP), Selahattin Demirtaş, παρουσίασε κάποιες λεπτομέρειες των συνομιλιών του με τον... ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν που
βρίσκεται φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Σε μια στιγμή των συνομιλιών, ο Κούρδος ηγέτης έκανε ένα ρητορικό ερώτημα, «τι θα συμβεί εάν στη διαδικασία της επίλυσης του κουρδικού προβλήματος πεθάνει», γράφει στην on line έκδοσή της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».
«Συνεχώς αναρωτιέμαι. Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας, την παρακολουθώ. Άρχισα τη διαδικασία από εδώ, τη φυλακή. Αν δεν αντέξει η καρδιά μου, πριν φθάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, τι θα γίνει στη συνέχεια;»
«Μερικές φορές λέω, δεν είναι αυτές ερωτήσεις για τον εαυτό μου, και τα πράγματα που τρέχουν δεν έχουν σχέση με την υγεία μου. Αλλά, είναι οι προσωπικές μου ανησυχίες και όταν στέλνω μηνύματα στην κυβέρνηση, σκέφτομαι και την προοπτική αυτή», είπε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σύμφωνα με τον πρόεδρος του BDP, Σελαχατίν Ντεμίρτας.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...